Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Στις 13.000 ανέρχονται οι δηλητηριάσεις μαθητριών στο Ιράν

Πλανήτης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το Ιράν, η υπόθεση των μαζικών δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων, οι οποίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο, και πλέον ανέρχονται στις 13.000.

Επιπλέον, 100 περιπτώσεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, αναφέρει σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο κυβερνητικά στοιχεία.

Οι δηλητηριάσεις έχουν αναστατώσει τη χώρα και προκάλεσαν νέες διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Η ιρανική κυβέρνηση υποθέτει ότι οι επιθέσεις ήταν στοχοθετημένες σχεδόν αποκλειστικά σε σχολεία θηλέων. Αυτή η μυστηριώδης υπόθεση προκαλεί ισχυρή συγκίνηση στο Ιράν. Γονείς και συγγενείς είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι και κατηγορούν τις αρχές ότι δεν κατάφεραν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για δηλητηρίαση από αέριο. Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι μέχρι σήμερα.

Η πολιτική και πνευματική ηγεσία του Ιράν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων το φθινόπωρο κατά της κυβέρνησης και του ισλαμικού συστήματος διακυβέρνησης.

Πυροδοτούμενες από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια κράτησής της από την αστυνομία ηθών, η χώρα βυθίστηκε στη χειρότερη πολιτική της κρίση εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απειλές από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Νέες απειλές εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης. Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού του δόγματος» εν μέσω ισραηλινών απειλών, θα μπορούσε να προχωρήσει το Ι...

Φόρτωση άρθρων...