Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Οι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ για τη βασιλεία του πατέρα του

Πλανήτης

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε αυτή την εβδομάδα μετά από 70 χρόνια στον θρόνο, θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 10:00 (τοπική ώρα), στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο την Κυριακή, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο την Τρίτη. Θα παραμείνει στο Westminster Hall από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Παλατιού, θα παραμείνει εκεί για τέσσερις ημέρες, για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής.

Η ίδια θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγό της Φίλιππο. Λεπτομέρειες για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

«Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας τις επόμενες ημέρες με βαριά καρδιά, αλλά και με την πιο σταθερή αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο αποχαιρετισμό σε μια από τις καθοριστικές φιγούρες», είπε ο κόμης Έντουαρντ Φιτζαλάν-Χάουαρντ, Δούκας του Νόρφολκ.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω τη ζωή χωρίς την γιαγιά

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Στην πρώτη του δήλωση μετά το θάνατο της γιαγιάς του, ο Γουίλιαμ είπε ότι η βασίλισσα «ήταν δίπλα μου στις πιο ευτυχισμένες μου στιγμές. Και ήταν δίπλα μου τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...