Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Στις ουρές των ΑΤΜ και των ανταλλακτηρίων οι Βρετανοί με φόντο πιθανό Brexit

Πλανήτης

Σκηνές αλά Ελλάδα προ δημοψηφίσματος το περασμένο καλοκαίρι όταν και ήταν σε ισχύ τα capital controls διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο τις τελευταίες ώρες μόνο που οι Βρετανοί δεν σχημάτιζαν ουρές στα ΑΤΜ αλλά έξω γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος υπό το φόβο να επικρατήσει το Brexit στο σημερινό δημοψήφισμα.

Παρόμοια δραστηριότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times κατέγραψαν και οι διαδικτυακές εταιρείες ανταλλαγής συναλλάγματος καθώς οι πελάτες τους επιχείρησαν να εκμεταλευθούν την αύξηση κατά 3% της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Παρόμοια αύξηση κατά 2,6% κατέγραψε η στερλίνα έναν και του ευρώ.

Η 31χρον Σουμάγια που δουλεύει σε τράπεζα δήλωσε ότι θα ανταλλάξει «αρκετές χιλιάδες λίρες» με δολάρια και ευρώ γιατί ήταν πεπεισμένη ότι η κοινή γνώμη τασσόταν υπέρ του Brexit. «Προστατεύω τα χρήματά μου. Θα τα βάλω κάτω από το στρώμα μέχρι την Παρασκευή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότν την Τρίτη έδωσαν τέσσερις φορές περισσότερο συνάλλαγμα από ό,τι την αντίστοιχη ημέρα του 2015.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρόμπερτ Φίτσο: Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του - Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος φαίνεται να έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του όμως παραμέν...

Ποιος είναι ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι - Τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του

Ο Εμπραχίμ Ραΐση, 63 ετών, ένας σκληροπυρηνικός κληρικός, εξελέγη πρόεδρος του Ιράν το 2021 όταν διαδέχθηκε τον μετριοπαθή Χασάν Ροχανί. Κατά τη θητεία του ως πρόεδρος, έχει ηγηθεί...

Φόρτωση άρθρων...