Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στο Λονδίνο ο Βασιλιάς Κάρολος – Xαιρέτησαν τον κόσμο με την Καμίλα (Videos&Photos)

Πλανήτης

Στο Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο έφθασε ο βασιλιάς Κάρολος, με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα. Το βασιλικό ζεύγος είχε προσγειωθεί νωρίτερα στο δυτικό Λονδίνο, πετώντας από το Αμπερντίν, το κοντινότερο αεροδρόμιο στο Μπαλμόραλ, όπου έμειναν για μία ημέρα, στο προσκέφαλο της Ελισάβετ αρχικά και αφότου η βασίλισσα έφυγε από τη ζωή παρέμειναν για να θρηνήσουν με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς με το θάνατο της Ελισάβετ.

Με βασιλική αυτοκινητοπομπή έφθασαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, με το αυτοκίνητο να σταματά στην πύλη του παλατιού και τους Κάρολο και Καμίλα να αποβιβάζονται.

Ο Βασιλιάς Κάρολος χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, καθώς υπάρχει η θλίψη για το χαμό της Bασίλισσας Ελισάβετ, ενώ την ίδια ώρα χαιρετούν τον νέο τους βασιλιά.

Το BBC περιέγραψε τις στιγμές: «Το πλήθος περίμενε με αγωνία την άφιξη του νέου βασιλιά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το πλήθος σιώπησε καθώς τα μέλη της φρουράς του βασιλιά παρατάχθηκαν στον προαύλιο χώρο του παλατιού.

Στο Λονδίνο ο Βασιλιάς Κάρολος – Xαιρέτησαν τον κόσμο με την Καμίλα

Ο ήχος των διαταγών που φώναζαν αντηχούσε στο Μνημείο Βικτωρίας. Ο ήλιος διαπέρασε τα σύννεφα, φωτίζοντας τις κεντρικές πύλες.

Τότε ξαφνικά ακούστηκαν ζητωκραυγές που έρχονταν από το κέντρο της πόλης και κατέληγαν στο Παλάτι.

Μετά από λίγα λεπτά που ο κόσμος αναρωτιόταν αν τον έβλεπε ή πού ακριβώς βρισκόταν, κάποιοι εντόπισαν το βασιλικό αυτοκίνητο ακριβώς πίσω από τις πύλες του Παλατιού.

Φαινομενικά από το πουθενά, ο βασιλιάς εμφανίστηκε μπροστά από τις πύλες, δίπλα στα λουλούδια, μιλώντας και κάνοντας χειραψία με τους θεατές.

Έκανε κάποιες χειραψίες, προτού τελικά εισέλθει για πρώτη φορά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ως βασιλιάς Κάρολος Γ'.

Οι κραυγές «Ζήτω ο βασιλιάς» ακούστηκαν σε όλο το πάρκο και ομάδες ανθρώπων χειροκροτούσαν».

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος εισήλθε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η επιστροφή του Καρόλου ως βασιλιά στο Λονδίνο είναι μια συμβολική στιγμή, γράφει το BBC.

Στο Λονδίνο ο Βασιλιάς Κάρολος – Xαιρέτησαν τον κόσμο με την Καμίλα ​

«Είναι μια συμβολική στιγμή, ο βασιλιάς επιστρέφει στην πρωτεύουσα και στο παλάτι του, την έδρα της βρετανικής μοναρχίας.

Είναι γνωστό ότι ο βασιλιάς δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πρόθυμος να εγκατασταθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά υποψιάζομαι ότι απλώς θα πρέπει να συμφιλιωθεί με αυτό και να μετακομίσει από το Clarence House, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, μάλλον ενάντια στις επιθυμίες τους [τότε].

Το Clarence House ήταν το σπίτι τους, πίσω στο 1952, με τη βασιλομήτορα να διαμένει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά ο τότε πρωθυπουργός, Ουίνστον Τσόρτσιλ, κατέστησε σαφές ότι ο μονάρχης διαμένει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο Λονδίνο ο Βασιλιάς Κάρολος – Xαιρέτησαν τον κόσμο με την Καμίλα

Έτσι, φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά και, εν ευθέτω χρόνω, ο βασιλιάς και η βασίλισσα σύζυγος θα μετακομίσουν από το Clarence House στο "μεγάλο σπίτι", όπως λέγεται».

Στη συνέχεια τώρα ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τη Βρετανή πρωθυπουργό Λιζ Τρας, στο Μπάκιγχαμ, για την πρώτη τους ακρόαση.

Στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος θα απευθυνθεί μέσω διαγγέλματος στον βρετανικό λαό.

Αύριο, το Συμβούλιο Διαδοχής θα τον ανακηρύξει επισήμως βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος ο Γ' θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο ο Βασιλιάς Κάρολος – Xαιρέτησαν τον κόσμο με την Καμίλα

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου, και η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας, μία ώρα αργότερα στο Royal Exchange στο City του Λονδίνου και στη συνέχεια, την Κυριακή, στη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαδοχής θα μεταδοθεί ζωντανά.

Η στέψη του νέου βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι μια τελετή που γίνεται άμεσα, μπορεί να καθυστερήσει και μήνες. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε στεφθεί βασίλισσα δεκαπέντε μήνες αφότου ανέλαβε.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...