Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Στο οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ το Nautical Geo

Στο οικόπεδο 1 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo, το οποίο αναχώρησε χθες από το αγκυροβόλιο της Λάρνακας στην Κύπρο.

Το ερευνητικό πλοίο κατευθύνθηκε νότια της Κύπρου στο οικόπεδο 1 στην θαλάσσια περιοχή το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι κάτω από την Λεμεσό.

Το Nautical Geo θα πραγματοποιήσει βυθολογικές έρευνες μετά και από την έκδοση σχετικής NAVTEX από την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με το  Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η NAVTEX θα έχει ισχύει από 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η οποιαδήποτε ενημέρωση για ανανέωση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo ανήκει σε εταιρεία ιταλικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας.

Το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo συνεχίζει τις βυθολογικές του έρευνες στο πλαίσιο της κατασκευής του αγωγού East Med που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή της Κύπρου, Ελλάδας, του Ισραήλ και της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πιθανό να διεκδικήσει την ηγεσία των Συντηρητικών η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, η οποία εκδιώχθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ το 2022, έπειτα από θητεία μόλις 49 ημερών, δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να διεκδικήσ...

BBC: Γιατί είναι εχθροί Ιράν και Ισραήλ - Τα πυρηνικά, η Χαμάς και οι σύμμαχοι της Τεχεράνης

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο πλανήτης αναμένει με αγωνία την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραή...

Φόρτωση άρθρων...