Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Στόλτενμπεργκ: «Άμεση η ανάγκη για επιπλέον στήριξη στην Ουκρανία»

Πλανήτης

«Το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους, γι' αυτό από την εισβολή στην Ουκρανία έχουμε ενισχύσει την παρουσία στην ανατολική πτέρυγα».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για παρανόηση, λάθος υπολογισμούς στη Μόσχα σχετικά με την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανέφερε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει στήριξη στην Ουκρανία για πολλά χρόνια εκπαιδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ουκρανικά στρατεύματα και τώρα παρέχουν εξοπλισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επιπλέον στήριξη της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...