Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Στόλτενμπεργκ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί»

Για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

«Χρειαζόμαστε απολύτως ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους», ανέφερε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, διαμηνύοντας πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πληρώσει για τις επιθέσεις κατά αμάχων. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη, πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι οι πολίτες δέχονται επίθεση, ενώ προσπαθούν να εκκενώσουν. Η επίθεση εναντίον αμάχων είναι έγκλημα πολέμου και είναι εντελώς απαράδεκτη», τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Ρωσία επλήγη από άνευ προηγουμένου κυρώσεις και ο Πούτιν θα πληρώσει για τις επιθέσεις κατά αμάχων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενεργοποίηση δύναμης ταχείας αντίδρασης

«Έχουμε ευθύνη για να αποφύγουμε κλιμάκωση του πολέμου πέραν των ουκρανικών συνόρων», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και να ενεργοποιήσει τη δύναμη ταχείας αντίδρασης.

Η Ισπανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν στείλει εκατοντάδες στρατιώτες στη Λετονία και θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό ΝΑΤΟϊκού εδάφους, τόνισε ο γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε η ισχυρότερη συμμαχία της Ιστορίας», κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...