Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Στόλτενμπεργκ: «Σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

Πλανήτης

«Η Ρωσία γνωρίζει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Δεν θα εξηγήσω ακριβώς πώς θα αντιδράσουμε, αυτό εξαρτάται από το είδος των όπλων μαζικής καταστροφής που μπορεί να χρησιμοποιήσουν», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του στο CNN.

Τα σχόλιά του έρχονται αφότου ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο διάγγελμα του την Τετάρτη, απείλησε ότι δεν «μπλοφάρει» όσον αφορά στη χρήση πυρηνικών.

«Στέλνουμε αυτά τα μηνύματα και καθιστούμε σαφές ότι πρέπει να αποτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Το θέμα είναι η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εξακολουθεί να είναι χαμηλή, αλλά οι πιθανές συνέπειες είναι τόσο μεγάλες, επομένως πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. 

Και η ρητορική, οι απειλές που [προβάλλει] ο Πρόεδρος Πούτιν, αυξάνουν ξανά και ξανά τις εντάσεις, είναι επικίνδυνες και απερίσκεπτες», πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 6 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1768: Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση της Βρετανικής Εγκυκλοπαίδειας (Encyclopedia Britannica), η εγκυρότητα της οποίας αντέχει στο χρόνο και στην ψηφιακή εποχή. 1865: Επι...

Φόρτωση άρθρων...