Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Στόλτενμπεργκ: «Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας»

Να δοθεί άμεσα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπέργκ. Mιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία και να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη χώρα να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί συχνά την ομιλία της 9ης Μαΐου, για να διαδώσει ψέματα για τη Δύση και να επικρίνει το ΝΑΤΟ.

«Περιμένω από τον Πούτιν ξανά φέτος να διαδώσει ψέματα για το ΝΑΤΟ και τη Δύση συνολικά», επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ.

Επιπλέον, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι η συμμαχία συμπεριφέρεται «επιθετικά».

«Για περισσότερες από επτά δεκαετίες μπορούσαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο για τους συμμάχους μας. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και η τρέχουσα κρίση δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να σταθούν μαζί στο ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και να προασπίσουν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Φόρτωση άρθρων...