Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

Στόλτενμπεργκ: «Το Μπαχμούτ μπορεί να πέσει μέσα στις επόμενες μέρες»

«Το Μπαχμούτ μπορεί να πέσει στα χέρια της Ρωσίας τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Ρωσία ρίχνει περισσότερα στρατεύματα, περισσότερες δυνάμεις και ό,τι στερείται η Ρωσία σε ποιότητα προσπαθεί να το αναπληρώσει σε ποσότητα. Έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το Μπαχμούτ μπορεί τελικά να πέσει τις επόμενες ημέρες», είπε ο Στόλτενμπεργκ στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Στοκχόλμη.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επέμεινε ότι «είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κάποιο σημείο καμπής του πολέμου. Απλώς υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία. Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία».

Η Ομάδα Wagner ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι κατέλαβε το ανατολικό τμήμα της πόλης και η ανακοίνωση ήρθε αφού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η πτώση της Μπαχμούτ θα δημιουργήσει στη Μόσχα έναν «ανοιχτό δρόμο» για περαιτέρω προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επί ποδός 1.700 Αμερικανοί στρατιώτες για τη φύλαξη του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών

Με τη συνδρομή του στρατού και ειδικών μονάδων τα μέτρα ασφαλείας στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Ειδικότερα, περίπου 1.700 μέλη του αμερικανικού στρατού, η πλειοψηφία από την Εθν...

Χριστοδουλίδης: Ξέρουμε τους υπαίτιους του πραξικοπήματος του 1974 και δεν έχουν τιμωρηθεί

Την ανάγκη για ενότητα τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. Π...

Φόρτωση άρθρων...