Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στους 62 οι νεκροί από το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Πλανήτης

Τους 62 έχουν φτάσει οι νεκροί από το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ και τους πάρα πολλούς ισχυρούς μετασεισμούς στην Ιαπωνία, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται σε 300.

Ο φονικός σεισμός στην Ιαπωνία κατάφερε να γίνει αισθητός μέχρι το Τόκυο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στη Σούζου, μια πόλη με λίγο περισσότερα από 5.000 νοικοκυριά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, το 90% των σπιτιών μπορεί να έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μασουχίρο Ιζουμίγια.

Την ίδια στιγμή περίπου 120 άνθρωποι περιμένουν την διάσωσης όπως τόνισε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ιαπωνία. Μάλιστα ο Φουμίο Κισίντα, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ομάδες έκτακτης ανάγκης διάσωσης από τις δυνάμεις αυτοάμυνας, την αστυνομία και την πυροσβεστική στην περιοχή και κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει ζωές και να διασώσει θύματα και επιζώντες, αλλά εμείς έχουν λάβει αναφορές ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που περιμένουν να διασωθούν κάτω από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...