Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

«Συγγνώμη» Νετανιάχου για τις ευθύνες σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας στην επίθεση της Χαμάς

Πλανήτης

«Έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον σάλο που προκλήθηκε στον απόηχο των αιχμών που ο ίδιος άφησε κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όσον αφορά τα αντανακλαστικά τους κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Έκανα λάθος. Πράγματα που είπα μετά τη συνέντευξη Τύπου, δεν έπρεπε να ειπωθούν και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Προσφέρω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας. Στηρίζω τον Αρχηγό του Επιτελείου και τους διοικητές και τους στρατιώτες των IDF που βρίσκονται στο μέτωπο και μάχονται για το σπίτι μας. Μαζί θα νικήσουμε» έγραψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, «μαζεύοντας» τις προηγούμενες δηλώσεις του για αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στη σφαγή της Χαμάς την εφιαλτική 7η Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε χθες το βράδυ ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας -και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αχαρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόναν Μπαρ- ότι ευθύνονται για την αποτυχία που οδήγησε στην επίθεση της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

«Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς», έγραψε σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία στη συνέχεια «κατέβασε». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...