Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συμφωνία ΕΕ – Αιγύπτου: Επτά δισ. ευρώ για να «κλείσει» τους διάδρομους των μεταναστών

Πλανήτης

Στην Αίγυπτο μεταβαίνουν αύριο, Κυριακή, η πρόεδρος της Κομισιόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και του Βελγίου στο πλαίσιο της συνάντησης που θα διεξαχθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι.

Επί τάπητος θα τεθεί συμφωνία Βρυξελλών-Καϊρου για πακέτο στήριξης της Αιγύπτου που θα υπερβαίνει τα 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών που καταγράφονται.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ροές προς τα νότια παράλια της Κρήτης.

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Δημήτρης Καιρίδης επισήμανε ότι η πτώση των μεταναστευτικών ροών ξεπερνά το 90 τοις εκατό στο χερσαίο μέτωπο του Έβρου και το 70% στο θαλάσσιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...