Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Αυτοκτονία η προσπάθεια της Ρωσίας να θέσει υπό τον έλεγχό της το Κίεβο»

Πλανήτης

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία αφήνοντας πίσω τους νεκρούς αμάχους και στρατιώτες, μεγάλες καταστροφές και δημιουργώντας «τσουνάμι» προσφύγων.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ρωσίας είναι να θέσει υπό τον έλεγχό της την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, αλλά η προσπάθειά της να το κάνει συνιστά «αυτοκτονία», δήλωσε ο σύμβουλος της Προεδρίας της Ουκρανίας, Ολέξι Αρεστόβιτς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Οι ενεργές εχθροπραξίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία μπορεί να τελειώσουν σε δύο με τρεις εβδομάδες, ανέφερε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακόμα, ο δήμαρχος της πόλης Μπορισπίλ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο διεθνές αεροδρόμιο, συνέστησε σήμερα στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη αν μπορούν λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται εκεί κοντά.

Ο δήμαρχος Βολοντίμιρ Μπορισένκο δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στους δημότες ότι σημειώνονται μάχες στην περιοχή του Κιέβου στην οποία βρίσκεται το Μπορισπίλ.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να βρίσκεστε τώρα στην πόλη καθώς ήδη σημειώνονται μάχες στην περιοχή γύρω από αυτή. Καλώ τον άμαχο πληθυσμό να δείξει εξυπνάδα, να απευθυνθεί στο τηλεφωνικό μας κέντρο και να εγκαταλείψει την πόλη μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία», είπε ο δήμαρχος της Μπορισπίλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊου θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού, με την εμπορική ονομασία Covishield, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες, ό...

Φόρτωση άρθρων...