Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Η Ρωσία ήθελε αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας αλλά τελικά ενισχυόμαστε»

Τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να στείλουν περισσότερο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, έπειτα από τις συνομιλίες που διενεργήθηκαν σε μια γερμανική αεροπορική βάση, χαιρέτισε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

«Ενα από τα περίεργα αιτήματα της Ρωσίας στην έναρξη του πολέμου ήταν η 'πλήρης αποστρατιωτικοποίηση' της Ουκρανίας. Επειτα από την χθεσινή καθοριστική συνάντηση 40 υπουργών Αμυνας έχω κακές ειδήσεις για τη Ρωσία. Ικανότητα, ταχύτητα, επιμελητεία, διευρυμένο φάσμα όπλων-η Ουκρανία ενισχύεται», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Ζελένσκι: «Η Ρωσία έχει πολύ ευρύτερους στόχους»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε χθες ότι οι στόχοι της Ρωσίας πάνε πολύ παραπέρα από τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου.

«Σε τελευταία ανάλυση στόχος της ηγεσίας της Ρωσίας δεν είναι απλώς να καταλάβει την επικράτεια της Ουκρανίας, αλλά να διαμελίσει ολόκληρη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και να καταφέρει πλήγμα στη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο Ουκρανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Στον «ελεύθερο κόσμο» πρακτικά οι πάντες αντιλαμβάνονται πως η εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι παρά η αρχή, υποστήριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις, στην Οδησσό (νότια), στο Ντονμπάς (ανατολικά), το μόνο που θα φέρουν στη Ρωσία είναι «κι άλλες απώλειες», απείλησε εξάλλου ο Ουκρανός Πρόεδρος.

«Ακόμα, θα φέρουν νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περισσότερους περιορισμούς στο εμπόριο», προεξόφλησε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Η πλειονότητα των Ρώσων θα πληρώσει για την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης καθώς θα καταδικαστεί στη φτώχεια, υποστήριξε ακόμη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...