Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Ρωσία: Συνετρίβη αεροπλάνο στην περιοχή Αμούρ – Δεν υπάρχουν επιζώντες (βίντεο)

Πλανήτης
Tags: Ρωσία

Εντοπίστηκαν τα φλεγόμενα συντρίμμια του An-24 που είχε εξαφανιστεί την σήμερα (24/7) από τα ραντάρ στην περιφέρεια Αμούρ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ενώ βρισκόταν σε πορεία προς την πόλη Τίντα, κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία TASS και Ria Novosti, που επικαλούνται το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, «εντοπίστηκε από αέρος φλεγόμενο τμήμα της ατράκτου» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα και ανήκε στην αεροπορική εταιρεία Angara με έδρα τη Σιβηρία, «εξαφανίστηκε από τα ραντάρ καθώς προσέγγιζε την Τίντα», όπως δήλωσε η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Το αεροσκάφος της Angara Airlines εντοπίστηκε σε πλαγιά βουνού, περίπου 15 χιλιόμετρα από την πόλη Τίντα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο RIA Novosti.

Η περιοχή είναι δύσβατη και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Μπλαγκοβέσχενσκ με προορισμό την Τίντα στις 12:58, αλλά χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Αμούρ, Βασίλι Ορλόφ, διευκρίνισε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 43 επιβάτες, εκ των οποίων οι 5 ήταν παιδιά, καθώς και 6 μέλη πληρώματος. Στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, γεγονός που είχε προκαλέσει καθυστέρηση στην πτήση.

Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την έναρξη ποινικής διαδικασίας για παραβίαση κανόνων ασφαλείας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 5 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1360: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γαλλία νόμισμα με την ονομασία φράγκο. Θα παραμείνει στην κυκλοφορία μέχρι την είσοδο του ευρώ το 2002. 1484: Ο Πάπας Ιννοκέντιος...

Φόρτωση άρθρων...