Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Συνάντηση Μακρόν-Σολτς τη Δευτέρα στο Βερολίνο: Τι θα συζητήσουν

Στο Βερολίνο θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμάνιας, Όλαφ Σολτς, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει έπειτα από την επανεκλογή του, προκειμένου να σηματοδοτήσει «την ισχύ του γαλλογερμανικού ζεύγους», ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για μια διμερή συνομιλία και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο αφού συμμετάσχει στην Ημέρα της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ολοκλήρωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ένα χρόνο μετά την έναρξή της.

Ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος θα θίξουν «ζητήματα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τα διακυβεύματα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας», ιδιαίτερα «όσον αφορά την άμυνα και την ενέργεια», διευκρινίστηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Θα ασχοληθούν επίσης με τα μεγάλα διεθνή ζητήματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ομάδας των Επτά (G7), η Σύνοδος Κορυφής της οποίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η κατάσταση στο Σαχέλ, στα δυτικά Βαλκάνια και η σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας θα συζητηθούν επίσης», όπως και «τα διμερή ζητήματα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...