Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Συνάντηση σε θερμό κλίμα για Ερντογάν και Χανίγια – «Βράζει» η κυβέρνηση του Ισραήλ

Πλανήτης

Την ώρα που το Κατάρ επανεξετάζει τη στάση του όσον αφορά τον διαμεσολαβητικό του ρόλο στον πόλεμο της Γάζας και τη Χαμάς, ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, συναντήθηκε επί 2,5 ώρες στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ το μεσημέρι τους Σαββάτου (20/4) και επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας και την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, Χανίγια και Ερντογάν αναφέρθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και έκαναν ειδική μνεία στα βήματα που πρέπει να γίνουν για «επαρκή και αδιάλειπτη» παροχή βοήθειας στη Γάζα, αλλά και στην ανάγκη για «δίκαιη και διαρκή» ειρήνη στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στον ηγέτη της Χαμάς ότι η χώρα του δεσμεύεται να στηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες για «άμεση κατάπαυση του πυρός», ενώ προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να είναι ενωμένοι, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι Παλαιστίνιοι να ενεργήσουν με ενότητα σε αυτή τη διαδικασία. Η ισχυρότερη απάντηση στο Ισραήλ και ο δρόμος προς τη νίκη βρίσκονται στην ενότητα και την ακεραιότητα», τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Βράζει» η κυβέρνηση του Ισραήλ για τη συνάντηση

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Χανίγια – Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, κατακεραύνωσε τον Τούρκο πρόεδρο για τη φιλοξενία του ηγέτης της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη.

«Η συμμαχία των Αδελφών Μουσουλμάνων: Βιασμοί, δολοφονίες, βεβήλωση σωμάτων και καύση βρεφών», έγραψε ο Κατζ σε ανάρτησή του στο X, την οποία συνόδευσε με μία φωτογραφία του Ερντογάν και του Χανίγια να σφίγγουν τα χέρια.

«Ντροπή σου, Ερντογάν!», πρόσθεσε ο Κατζ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...