Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα - Τα μέτωπα του πολέμου

Πλανήτης

Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Οι μάχες πια είναι σώμα με σώμα. Ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα εμψύχωσης των στρατιωτών που επιχειρούν στη Γάζα δημοσίευσε ο Ισραηλινός στρατός.

«Θα χτυπήσουμε τους εχθρούς με μια σιδερένια γροθιά. Δεν υπάρχει αποστολή που δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας. Δεν υπάρχει τρομοκράτης που δεν θα χτυπήσουμε».

Ισραηλινές κορβέτες αναπτύσσονται στην Ερυθρά θάλασσα. Τα ισραηλινά πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν, μετά από σειρά επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν, αντάρτες Χούτι μάλιστα δημοσίευσαν βίντεο επίθεσης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ.

Άνοιξε η Ράφα

«Βλέπουμε σήμερα το πρωί πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στα Νότια της Γάζας, στο πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο μετά από τις πληροφορίες ότι θα μπορέσουν να φύγουν οι πρώτοι κάτοχοι διαβατηρίων εξωτερικού μαζί με κάποιους βαριά τραυματισμένους».

Νωρίς το πρωί δεκάδες ασθενοφόρα πέρασαν τα σύνορα της Ράφα για να παραλάβουν πάνω από 80 βαριά τραυματίες από τα νοσοκομεία στη Γάζα.
Ανακουφισμένοι μεν που έφυγαν από την κόλαση αλλά βαριά τραυματισμένοι φτάνουν στα νοσοκομεία της Αιγύπτου.
Δεκάδες χιλιάδες συνωστισμένοι και με λιγοστά μέσα διαβίωσης περιμένουν αγωνιώντας για την επόμενη ημέρα.

Τα μέτωπα του πολέμου

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Γιάννη Εγκλοφόπουλο, εν αποστρατεία αντιναύαρχος, μέχρι στιγμής 11 είναι οι νεκροί Ισραηλινού στρατιώτες μετά από ώρες μαχών στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις νέες εξελίξεις του επιχειρησιακού μετώπου, όπως περιέγραψε ο Γιάννης Εγκολφόπουλος, από την Υεμένη σήμερα εκτοξεύθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που έπεσαν μέσα στον κόλπο της Άκαμπα, δηλαδή στο νότιο Ισραήλ.

Για αυτό το λόγο πλοία του Ισραήλ αυτή την στιγμή έχουν κινηθεί – μέσω από την Διώρυγα του Σουέζ – και έχουν εγκαταστάθηκαν στο σημείο για να προστατεύουν από πυραυλικές επιθέσεις το νότιο Ισραήλ.

Θα πρέπει δε να τονιστεί ότι το «Iron Dome» δεν καλύπτει το νότιο Ισραήλ, καθώς είχε κριθεί ότι επιχειρησιακά δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το χτύπημα στην Τζαμπαλίγια

Ένα πύραυλος χτυπά την πόλη Ασντόντ. Ο καπνός από τον βομβαρδισμό καλύπτει τα πάντα και το αυτοκίνητο που ακολουθεί χάνει κάθε ορατότητα. Μικρά παιδιά θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια.

Ο βομβαρδισμός του προσφυγικού καταυλισμού στην Τζαμπαλίγια δεν άφησε τίποτα όρθιο. Άνθρωποι κρατούν στην αγκαλιά τους γυναίκες και παιδιά τραυματισμένα.
Τρέχουν να τους μεταφέρουν σε σημείο όπου θα τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κάποιοι άλλοι σκεπάζουν στο σημείο τους νεκρούς τους.

Ο προσφυγικός καταυλισμός δέχθηκε έξι χτυπήματα. Τουλάχιστον 50 έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 έχουν τραυματιστεί, ενώ η Χαμάς δηλώνει ότι νεκροί και τραυματίες έχουν φτάσει στους 400.

Όπου και να γυρίσει κανείς θάνατος. Νεκροί. Μεταξύ των νεκρών και 7 άμαχοι σύμφωνα με την Χαμάς. Ανάμεσά τους και 3 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το Al Jazeera  μια οικογένεια θάβει τα 17 μέλη της που έχασαν τη ζωή τους στους τελευταίους βομβαρδισμούς.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Ο μακροβιότερος ηγέτης μετά τον Στάλιν

Την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας ξεκίνησε επίσημα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη σημερινή του ορκωμοσία στο Κρεμλίνο. Ο ρώσος ηγέτης, που παρέλαβε την προεδρία απ...

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο Μεσανατολικό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι. «Προσευχ...

Βρετανία: Πράκτορες της Κίνας χάκαραν το υπουργείο Άμυνας - Διαψεύδει το Πεκίνο

Η Βρετανία αντέδρασε άμεσα θέτοντας εκτός λειτουργίας μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι δέχτηκε κακόβουλη ηλεκτρονι...

Φόρτωση άρθρων...