Σειρά εκρήξεων συγκλόνισε σήμερα, Τρίτη, το κέντρο της Δαμασκού, με πηγή ασφαλείας να αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι πρόκειται για εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται στη συριακή πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη.
Συριακά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσημα έως στιγμής δύο εκρήξεις, με 18 τραυματίες, μεταξύ αυτών και τέσσερις αστυνομικούς.
Μεταξύ των τραυματιών είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Σύρου προέδρου. Μια άλλη αναφορά ανέφερε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας και οι δρόμοι στην περιοχή έκλεισαν.
Footage from Damascus https://t.co/T9t3dNcYDc pic.twitter.com/dRxFDqQgqs
— Faytuks Network (@FaytuksNetwork) July 7, 2026
Μία από τις βόμβες είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων και η άλλη σε ένα όχημα που βρισκόταν κοντά στο ξενοδοχείο Four Seasons, ανέφερε η ίδια πηγή στη LE Figaro.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Le Figaro που βρίσκεται στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Μακρόν έφτασε κανονικά στο προεδρικό μέγαρο της Συρίας, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αχμέντ αλ-Σαράα, πριν συμμετάσχει σε συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε αναχωρήσει από το ξενοδοχείο Four Seasons και είχε μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι «σώος και αβλαβής», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει την επίσκεψή του στη Δαμασκό, μετά τις εκρήξεις. Έφτασε στην πρωτεύουσα της Συρίας τη Δευτέρα, συνοδευόμενος από αρκετούς Γάλλους επιχειρηματίες.
Βενεζουέλα: Οι διασώστες φεύγουν και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες σβήνουν
Ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Το σχέδιο του Τραμπ για τα F-35 στην Τουρκία και η ελληνική στρατηγική
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις