Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Συρία: Το Ισραήλ έπληξε τα αεροδρόμια Χαλεπίου και Δαμασκού

Πλανήτης

Συναγερμός σήμανε στη Συρία το μεσημέρι, με τα αεροδρόμια στις πόλεις της Δαμασκού και του Χαλεπιού να κλείνουν έπειτα από ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Τα συστήματα αεράμυνας στη Συρία απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με άλλη αναφορά στο λιβανέζικο κανάλι al-Mayadeen.

Υπουργείο Άμυνας της Συρίας: «Απελπισμένη προσπάθεια του εχθρού»

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση, λίγη ώρα μετά της αναφορές, στην οποία υποστηρίζεται ότι το Ισραήλ επιτέθηκε με πυραύλους στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την επίθεση οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης υπέστησαν ζημιές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πτήσεις. Σύμφωνα με τους Σύρους, «πρόκειται για μια απελπισμένη προσπάθεια του εχθρού να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα».

Πληροφορίες αναφέρουν η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν προσγειωθεί στη Δαμασκό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian. Το αεροσκάφος άλλαξε άμεσα κατεύθυνση και κατευθύνεται προς την Τεχεράνη. 

Στο μεταξύ, άλλο ένα ιρανικό αεροσκάφος που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Συρίας στη διάρκεια των επιθέσεων, έστρεψε την πορεία του προς την Τεχεράνη. 
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρεται να ανήκει στην εταιρεία Mahan Air, στην οποία οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις λόγω της σύνδεσής της με τους Φρουρούς της Επανάστασης, καθώς και της μεταφοράς φορτίων όπλων στη Συρία.

Τα ίδια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης υπέστησαν ζημιές από τις επιθέσεις, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για θύματα.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως αυτά είναι τα πρώτα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία μετά τη φονική διείσδυση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Συρία: Το Ισραήλ έπληξε τα αεροδρόμια Χαλεπίου και Δαμασκού

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε σύγκρουση για περισσότερο από μισό αιώνα - από τότε που ιδρύθηκε το Ισραήλ το 1948. Οι επιθέσεις είναι αρκετά συνηθισμένες - ειδικά μετά από το ξέσπασμα αναταραχών στο Ισραήλ.  

Συρία: Το Ισραήλ έπληξε τα αεροδρόμια Χαλεπίου και Δαμασκού

Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι φόβοι πολλών χωρών ότι η βία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο, με την εμπλοκή των γειτονικών χωρών του  Ισραήλ, της Συρίας και του  Λιβάνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Φόρτωση άρθρων...