Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Τα εντυπωσιακά ακίνητα του Μάθιου Πέρι - Μια ματιά στις επενδύσεις του «Τσάντλερ»

Πλανήτης

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Μάθιου Πέρι, θα το ζήλευαν ακόμη, και έμπειροι παίκτες στην αγορά real estate. Ο αξέχαστος ηθοποιός των Friends, ο οποίος κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών με την ερμηνεία του, υποδυόμενος τον πάντα σαρκαστικό Τσάντλερ Μπινγκ, όσον ήταν εν ζωή, κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία. 

Σύμφωνα μάλιστα, με το therichest, ο Πέρι χαρακτηρίζεται επίσης, ως «μίνι μεγιστάνας ακινήτων», καθώς αγόρασε και πούλησε πολλές επαύλεις κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός απέκτησε την πρώτη του κατοικία, στο Λος Άντζελες. Επρόκειτο για ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων στο Χόλιγουντ Χιλς το οποίο αγόρασε το 1995, ένα χρόνο δηλαδή, αφότου έκανε πρεμιέρα η πολυαγαπημένη σειρά «Friends».

Με τα χρόνια, ο Πέρι κατάφερε να αποκτήσει αρκετά πολυτελή ακίνητα στο Λος Άντζελες και στο Μαλιμπού. Η πορεία του από επιτυχημένο σταρ της TV σε έναν μεγιστάνα ακινήτων είναι απόδειξη για τις έξυπνες επενδυτικές του αποφάσεις και την ικανότητά του να αξιοποιήσει τη διασημότητά του στην αγορά ακινήτων.

Hollywood Hills Mansions

Αφού έλαβε το μισθό του για την πρώτη σεζόν της σειράς «Τα Φιλαράκια», ο Πέρι αγόρασε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Χόλυγουντ Χιλς, το 1995. Το μικρό σπίτι βρισκόταν σε ένα ήσυχο δρομάκι και διέθετε δύο μπάνια και μια πισίνα. Ο Πέρι φέρεται να πλήρωσε 1,25 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει. 

Τον Απρίλιο του 2001, πούλησε το συγκεκριμένο ακίνητο για 839.000 δολάρια. Το 1999, ο Αμερικανός ηθοποιός έκανε άλλη μια μεγάλη κίνηση στην αγορά ακινήτων όταν πλήρωσε 3,2 εκατομμύρια δολάρια για μια έπαυλη της δεκαετίας του 1970 στην περιοχή Beverly Hills. Η κατοικία με πέντε υπνοδωμάτια και έξι μπάνια θεωρήθηκε ως ο «παράδεισος ψυχαγωγίας» του. Το ακίνητο ήταν εξοπλισμένο με αίθουσα προβολών, γυμναστήριο, κάβα κρασιών και αίθουσα παιχνιδιών καθώς και άλλες ανέσεις οι οποίες συμπλήρωναν τον εργένικο τρόπο ζωής του.

Αρχοντικό «Pier House» στο Μαλιμπού

Ο ηθοποιός απέκτησε μια εκπληκτική παραθαλάσσια έπαυλη στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Η κατοικία χτίστηκε το 1981 σε ένα ακίνητο δυόμισι στρεμμάτων. Ο Πέρι ξόδεψε 6,55 εκατομμύρια δολάρια να αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο αργότερα μετέτρεψε σε εγκατάσταση στην οποία άτομα που βίωναν τα ίδια προβλήματα υγείας με εκείνον, θα έβρισκαν καταφύγιο.

The Sierra Towers Condo

Λίγους μόνο μήνες μετά την αγορά του Pier House, ο Πέρι πρόσθεσε ένα άλλο ακίνητο στο χαρτοφυλάκιό του. Αγόρασε ένα ακίνητο στο κτίριο Sierra Towers (στην περιοχή του Δυτικού Χόλυγουντ). Η έπαυλη ανήκε στο παρελθόν στον Έλτον Τζον και πουλήθηκε στον Πέρι για 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Το κτίριο διέθετε υπερσύγχρονο γυμναστήριο, πισίνα και εκπληκτική θέα στο Λος Άντζελες. Έξι χρόνια αφότου το αγόρασε, ο Πέρι έβγαλε το ακίνητο στην αγορά και το πούλησε για 2,85 εκατομμύρια δολάρια.

Sunset Strip Mansion

Ο Πέρι ήταν μεγάλος θαυμαστής ακινήτων που χρονολογούνταν από τα μέσα του 20ου αιώνα και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα όταν απέκτησε μια κομψή μοντέρνα έπαυλη στο Sunset Strip στο Δυτικό Χόλυγουντ της Καλιφόρνια το 2006. Ο Πέρι φέρεται να πλήρωσε 1,7 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει. Το έβγαλε στην αγορά προς πώληση, το 2014 για 5,69 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2008, ο Πέρι πλήρωσε 4,47 εκατομμύρια δολάρια για μια σύγχρονη έπαυλη στο Carman Crest Drive. Ο ηθοποιός αποκαλούσε αυτό το ακίνητο, το σπίτι του, για πολύ καιρό και απολάμβανε την πολυτέλεια που του παρείχε. Το κτήμα διέθετε μια ανοιχτή κάτοψη, με γυάλινους τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή που μεγιστοποιούσαν το φυσικό φως και έδειχναν εκπληκτική θέα στην πόλη και το φαράγγι.

Ο Πέρι έβαλε πωλητήριο, τρία χρόνια μετά την αγορά της έπαυλης για 5,69 εκατομμύρια δολάρια και το πούλησε για 4,68 εκατομμύρια δολάρια.

Το γυάλινο σπίτι στο Hollywood Hills

Ο σταρ της λατρεμένης τηλεοπτικής σειράς των 90’s αγόρασε το συγκεκριμένο ακίνητο το 2011 για 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Το σπίτι βρίσκεται πάνω από το Sunset Strip, προσφέροντας θέα από την εμβληματική περιοχή του Λος Άντζελες. Η κατοικία διέθετε τρία υπνοδωμάτια και τεσσεράμισι μπάνια. Διέθετε επίσης ένα υπόγειο home theater με μεγάλα παράθυρα που πρόσφεραν θέα στην πισίνα σαν ενυδρείο. Το 2017, ο Πέρι πούλησε το σπίτι στο Hollywood Hills για 13,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Πέρι αγόρασε ένα ακόμη ακίνητο το 2011. Το παραλιακό σπίτι στο Μαλιμπού κόστισε στον ηθοποιό 12 εκατομμύρια δολάρια. Η πολυτελής έπαυλη, διέθετε τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και ένα ανοιχτό σαλόνι σαν σοφίτα με γυάλινους τοίχους που βλέπουν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Διαθέτει επίσης υπαίθριο σπα, υπερσύγχρονο κινηματογράφο και πολυτελή κουζίνα κουζίνας. Ο Πέρι πέρασε μεγάλο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2020 στο διώροφο σπίτι, δημοσιεύοντας πολλές φωτογραφίες του ακινήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2020, ο Πέρι έθεσε την έπαυλη προς πώληση με τιμή εισαγωγής 14,95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αφού αγόρασε το σπίτι των τεσσάρων υπνοδωματίων το 2017, ο Πέρι προσέλαβε τον αρχιτέκτονα Scott Joyce και τον interior designer LM Pagano για να μεταμορφώσουν την έπαυλη. Με τέσσερα υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια, ένα ευρύχωρο σαλόνι, μια κινηματογραφική αίθουσα, ένα γυμναστήριο και μεγάλες βεράντες, το ακίνητο απέπνεε χλιδή και μεγαλοπρέπεια.

Ο Πέρι φέρεται να πλήρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια για το ρετιρέ, το οποίο αργότερα εισήγαγε για 35 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Το ακίνητο πουλήθηκε τελικά, για 21,6 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Η νέα του ιδιοκτήτρια είναι η Rihanna. 

The Pacific Palisades Home

Το καλοκαίρι του 2020, ο Πέρι αγόρασε ένα εξοχικό σπίτι αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων στη γειτονιά Pacific Palisades στο Λος Άντζελες. Με τέσσερα υπνοδωμάτια, τεσσεράμισι μπάνια, πισίνα και τζακούζι με θέα στον ωκεανό, το κατάλυμα προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο μέσα στη φασαρία του Χόλυγουντ. Το ακίνητο ήταν η τελευταία κατοικία του Πέρι πριν πεθάνει.

Mid-Century Modern Mansion

Το 2023, ο Πέρι απέκτησε άλλο ένα ακίνητο. Η ζητούμενη τιμή του υπολογίστηκε στα 6 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο σταρ φέρεται να απέκτησε την κατοικία για 5,25 εκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...