Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τα σκοτεινά μυστικά της Victoria's Secret (photos)

Οι σέξι «άγγελοι»  έκαναν τα γνωστά εσώρουχα Victoria's Secret, brand 6 δισεκατομμυρίων λιρών – αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες, η εταιρεία  έκρυβε μερικά σοβαρά σκοτεινά μυστικά.

Χρησιμοποιώντας ως εκπροσώπους καλλονές όπως η Rosie Huntington-Whiteley, η Gisele Bundchen, η Miranda Kerr, η Heidi Klum και η Helena Christensen, οι οποίες έχουν μείνει «στην ιστορία», όταν σε συνδυασμό με λαμπερά στρινγκ, μικροσκοπικά σουτιέν, στιλέτο, φορούσαν και  φτερά αγγέλου, η αμερικανική εταιρεία άλλαξε το πρόσωπο των γυναικείων εσωρούχων.

 

victoria

 

victoria

 

Την ίδια στιγμή όμως που κήρυτταν τη γυναικεία ενδυνάμωση, πίσω από τις κλειστές πόρτες κρύβονταν ισχυρισμοί για εκφοβισμό και παρενόχληση, μια άρνηση να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και μια ανησυχητική σχέση με έναν από τους πιο διαβόητους σεξουαλικούς παραβάτες στον κόσμο.

Τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ θα αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ του ιδρυτή της Victoria’s Secret, Les Wexner, και του καταδικασμένου για σεξουαλικής διακίνηση Jeffrey Epstein. Ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες ήταν στενοί φίλοι για 20 χρόνια, ζώντας στο ίδιο κτήμα και ότι ο Wexner έδωσε πληρεξούσιο στον Epstein για μεγάλο μέρος της επιχείρησής του. Ακόμη πιο συγκλονιστικοί είναι οι ισχυρισμοί ότι ο Jeffrey Epstein, ο οποίος απαγχονίστηκε πριν από τρία χρόνια, ενώ περίμενε τη δίκη για περισσότερα σεξουαλικά αδικήματα, χρησιμοποίησε τη σχέση του με την εταιρεία εσωρούχων για να δελεάσει  νεαρά μοντέλα. Πρώην στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι ο Wexner γνώριζε αυτή την κατάχρηση της σχέσης τους από τον φίλο του, αλλά ο δισεκατομμυριούχος προϊστάμενος εσωρούχων αρνείται ότι γνωρίζει οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.

Στη σειρά τριών μερών «Victoria's Secret: Άγγελοι και Δαίμονες», πρώην μοντέλα αφηγούνται πόσο «κακά πράγματα» συνέβησαν πίσω από την αυλαία της πασαρέλας, και πως το προσωπικό έκανε «τα στραβά μάτια» γιατί όλοι κέρδιζαν πάρα πολλά χρήματα.

Τα μοντέλα «δεν έτρωγαν» επειδή ενθαρρύνονταν να είναι απίστευτα αδύνατες για το ιδανικό του Secret. Αναμφίβολα, ωστόσο, οι στενοί δεσμοί μεταξύ του Wexner και του Epstein είναι πιο επιζήμιοι για τον παγκόσμιο γίγαντα.

 

victoria

 

victoria

Η Cindy Fedus-Fields, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Victoria's Secret Direct,  ισχυρίζεται: «Το 1993 μου είπαν ότι ένας άνδρας βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και παρουσίαζε τον εαυτό του ως υπεύθυνο στρατολόγησης για μοντέλα της Victoria's Secret. Ρώτησα το όνομά του και μου είπαν ο Jeffrey Epstein και σκέφτηκα, αυτό είναι πρόβλημα. Ζήτησα να κληθεί απευθείας ο Wexner και είπε ότι θα βάλει τέλος σε αυτό». Κάτι που δεν έγινε ποτέ καθώς κι άλλες γυναίκες αφηγούνται πώς ο Epstein είδε τη διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα εσωρούχων ως έναν τρόπο να «τραβήξει» τις γυναίκες στον διεστραμμένο κόσμο του. Ο καλά συνδεδεμένος Νεοϋορκέζος, άρχισε να εργάζεται για τον Wexner το 1986.Ο Epstein έγινε ο πιο έμπιστος άνθρωπος των χρημάτων του μεγιστάνα, με τον Wexner να τον περιγράφει ως «πολύ έξυπνο με συνδυασμό εξαιρετικής κρίσης και ασυνήθιστα υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, είναι πάντα ο πιο πιστός φίλος».

Οι δύο τους ήταν τόσο κοντά ώστε ο  Wexner να  πουλήσει στον Epstein το ιδιωτικό του τζετ για «κάτω από την τιμή της αγοράς» και το αρχοντικό του στο Μανχάταν. Υπό την ιδιοκτησία του Epstein, το αεροπλάνο θα ονομαζόταν Lolita Express επειδή το χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση νεαρών κοριτσιών στις ΗΠΑ.    

Η Alicia Arden, μοντέλο εσωρούχων και ηθοποιός που είχε εμφανιστεί στο Baywatch, παρασύρθηκε σε ένα ξενοδοχείο στη Santa Monica, για να συναντήσει τον Epstein το 1997, επειδή της είπε ότι εργαζόταν για τη Victoria's Secret. Αλλά κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής συνάντησης, της είπε να γδυθεί και να μείνει με τα εσώρουχά της, της έδωσε 100 δολάρια και «άγγιζε τον πισινό μου» όπως αφηγήθηκε. Κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία αλλά δεν έγινε καμία ποινική ενέργεια.

Η Frederique van der Wal, ένα μακροχρόνιο μοντέλο της Victoria's Secret, εξεπλάγη όταν άκουσε άλλα κορίτσια να κάνουν ακρόαση για τον Epstein. Λέει στη σειρά, η οποία προβάλλεται στο κανάλι συνεχούς ροής Paramount+: «Θυμάμαι ότι ήμουν στα πλατό και μια κοπέλα έλεγε «Μου ζητούν να πάω να δω τον Epstein για τη Victoria's Secret»."Γιατί? Δεν ήταν ποτέ η Victoria's Secret που ζήτησε από τα κορίτσια να πάνε να δουν τον Epstein, αλλά εκείνος χρησιμοποιούσε τη μάρκα ως δέλεαρ». Δεν ήταν έκπληξη που πολλές νεαρές αποδέχθηκαν την πρόσκληση .Ένα συμβόλαιο με τη Victoria's Secret θα μπορούσε να αξίζει εκατομμύρια λίρες και να εγγυάται την άμεση αναγνώριση.

 

victoria

Ο  προϊστάμενος του γαλλικού πρακτορείου μοντέλων Jean-Luc Brunel, έλαβε δάνειο 1 εκατομμυρίου δολαρίων από τον Epstein το 2004 για να δημιουργήσει μια εταιρεία στη Νέα Υόρκη με το όνομα MC2 Model Management.Η Conchita Sarnoff, υπέρμαχος της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, λέει: «Ο Brunel πήρε τις βίζες των κοριτσιών και τα έβαλαν σε ένα από τα διαμερίσματα του Epstein ενώ εκείνος του επέτρεψε να φέρνει νόμιμα κορίτσια στις ΗΠΑ με το πρόσχημα του μόντελινγκ». Η Βρετανίδα συνεργάτης του Epstein, Ghislaine Maxwell, που καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για συνωμοσία για σεξουαλική κακοποίηση, ήταν συχνά το πρώτο άτομο με το οποίο μίλησαν τα μοντέλα .Ο Brunel συνελήφθη στα τέλη του 2020 με κατηγορίες για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών, αλλά όπως και ο Epstein, αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο, ενώ περίμενε τη δίκη. Οι δικηγόροι του Wexner επιμένουν ότι ο Brunel δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τη Victoria's Secret.

 

victoria

Η στυλίστρια Victoria Bartlett, προσθέτει: «Η κουλτούρα στην οποία βρισκόμασταν τότε ήταν πολύ διαφορετική, έπρεπε κάπως να την αγνοήσεις». Από το ντοκυμαντέρ αντιλαμβάνεται κανείς πως τα όρια ανάμεσα στην δουλειά και την σεξουαλική παρενόχληση για τα μοντέλα που συνεργάζονταν με την εταιρία, ήταν πολύ αχνά.  Τα περισσότερα περιστατικά γίνονταν τελικά αποδεκτά λόγω της πολύ μεγάλης αναγνωρισιμότητας αλλά και του οικονομικού οφέλους, που απολάμβανε ένα μοντέλο της εταιρίας.

Η συγκλονιστική σεξουαλικότητα των παιδιών μέσω της επωνυμίας Pink της εταιρείας περιγράφεται ως η στιγμή που ο εμμονικός με τη σάρκα Wexner, το παρατράβηξε.

Το μοντέλο Lyndsey Scott, που συμμετείχε σε ένα από τα γυρίσματα του Pink, είπε: «Συμβαίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Μοντέλα ντυμένα ελάχιστα ως άτακτοι αστυνομικοί, χρησιμοποιήθηκαν για να πουλήσουν ρούχα σε νεαρές εφήβους, ενώ τα εσώρουχα περιείχαν φράσεις όπως «καλέστε με»»

Τώρα αυτή η εποχή έχει τελειώσει. Οι επιδείξεις μόδας της Victoria's Secret τελείωσαν το 2019, και ο Wexner αποτραβήχτηκε από το τιμόνι της εταιρίας.

Πέρυσι έγινε μια αυτόνομη εταιρεία και συνεχίζει να κάνει περικοπές παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις τις ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο λίρες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

 

victoria

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...