Σαββάτο
26 Νοεμβρίου 2022

Ταξιδιωτική «οδηγία» των ΗΠΑ για τη Ρωσία: Προειδοποίηση για επιθέσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Πλανήτης

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα εξέδωσε κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στη Ρωσία για πιθανές «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη χώρα αυτή, συμβουλεύοντάς τους να σκεφτούν ένα σχέδιο για το πώς θα φύγουν από εκεί.

«Υπήρξαν απειλές για επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων, σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων του μετρό και άλλων χώρων συγκέντρωσης πολιτών σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και σε περιοχές υψηλών εντάσεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία» ανέφερε η πρεσβεία.

«Αναθεωρήστε τα σχέδια ατομικής ασφάλειάς σας. Να έχετε σχέδια εκκένωσης τα οποία δεν θα βασίζονται στη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ερώτηση της Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα διερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τη Ρωσία για τις πληροφορίες που έχουν περί πιθανών επιθέσεων.

«Και, αν όχι, πώς να το ερμηνεύσει κανείς όλο αυτό;» πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία επικαλείται «πηγές μέσων ενημέρωσης», χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι αυτά τα μέσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Χωριά πνίγηκαν στις λάσπες μετά τις κατολισθήσεις λόγω βροχής -12 αγνοούμενοι - Βίντεο - σοκ

Σοκ στην Ιταλία που αγωνιά για 12 αγνοούμενους ύστερα από τις μαζικές καταλισθήσεις από την ισχυρή βροχόπτωση στο νησί Ισκια. Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν κατάρρευση κτιρίων και ...

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυραυλικές επιθέσεις στο Ντνιπροπετρόβσκ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην ουκρανική βιομηχανική πόλη Ντνιπροπετρόβσκ. «Τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και ...

Φόρτωση άρθρων...