Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Qatargate - Ταραμπέλα: «Περιμένω να μιλήσω στους ανακριτές»

Πλανήτης

Την αντίδραση του Μαρκ Ταραμπέλα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα όσα είπε ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις ανακρίσεις του στους Βέλγους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Qatargate.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι «φέρεται να δήλωσε ότι κατέβαλε πάνω από 120.000 ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σε διάφορες δόσεις», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καταβολή έγινε «την περίοδο κατά την οποία, στην ομάδα του, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το διεθνές Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ».

Ο Μαρκ Ταραμπέλα αντέδρασε στους ισχυρισμούς του Παντσέρι, σύμφωνα με τη βελγική Le Soir και μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL υπογράμμισε: «Νιώθω ήρεμος, αλλά καταλαβαίνετε ότι έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τότε που με ερεύνησαν οι Αρχές. Περιμένω να με ακούσουν οι ανακριτές. Περιμένω να με καλέσουν. Και θα μοιραστώ πρώτα με αυτούς ότι έχω να πω γι' αυτή την έρευνα», ανέφερε ο Βέλγος ευρωβουλευτής στο RTL.

Στην ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος «τι λέτε για όσα ισχυρίζεται ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ότι σας έχει δώσει περισσότερα από 120.000 ευρώ σε μετρητά», ο Ταραμπέλα αρνήθηκε να δώσει απάντηση και τόνισε πως: «Περιμένω πρώτα να μιλήσω στους ανακριτές. Θα μιλήσω αργότερα πολύ πιο ανοιχτά στον Τύπο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...