Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Απειλές Τατάρ: «Κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναγίνει πόλεμος στην Κύπρο»

Πλανήτης

Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στο Κυπριακό, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως κανείς δεν αποκλείει μια μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί.

Μάλιστα, επανέλαβε τα περί στρατηγικής «δύο χωριστών κρατών και λαών» και σημείωσε πως από την εκλογή του αναμένει συζήτηση δύο χωριστών κρατών.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλες αποκλίσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι δύο κοινότητες την έννοια της ομοσπονδίας και ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ενιαίο κράτος, κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας και μηδέν στρατό.

Σημειώνεται, ότι στις 14/4 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις για το Κυπριακό, αναφέροντας ότι «δεν ξέρουμε πότε μπορεί να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα του Κυπριακού, οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να το λύσουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί - Έρευνα κατά της συζύγου του για διαφθορά

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία είναι πιθανό να οδηγήσει σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη με ε...

Φόρτωση άρθρων...