Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τεράστιο σκάνδαλο: Ο Ντομίνγκο σε εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

Πλανήτης

Οι περιπέτειες για τον σούπερ σταρ της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο φαίνεται ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, τις οποίες ο ίδιος έχει διαψεύσει, τώρα νέο σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της όπερας έχει συνδεθεί με εγκληματική οργάνωση στην Αργεντινή σύμφωνα με το ξένο τύπο.

Η οργάνωση που έχει έδρα το Μπουένος Άιρες αποτελούσε σύμφωνα με πληροφορίες βιτρίνα για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 εφόδους κατά της ομάδας BA, η οποία λειτουργούσε με την επωνυμία Buenos Aires Yoga School, και συνελήφθησαν 19 άτομα.

Πολυάριθμα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια στη Λατινική Αμερική έχουν μεταδώσει αποσπάσματα ηχογραφήσεων, που αποκτήθηκαν με υποκλοπή, και περιλαμβάνουν τη φωνή ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ο Ντομίνγκο και κάνει σχέδια με μέλη του φερόμενου ως εγκληματικού κυκλώματος. Οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Από το 2019 περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί δημοσίως με ισχυρισμούς περί ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά του Ντομίνγκο.

Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, ο Ντομίνγκο χώρισε τους δρόμους του με τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και παραιτήθηκε από το ρόλο του ως γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Μια έρευνα που διενήργησε το 2020 η Αμερικανική Ένωση Καλλιτεχνών Μουσικών (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο, 81 ετών, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες καλλιτέχνιδες. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, κατέθεσαν τουλάχιστον 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, καθηγήτριες φωνητικής και τεχνικοί σκηνής, που είπαν ότι ήταν μάρτυρες ή ότι βίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά τού καλλιτέχνη τα τελευταία 30 χρόνια.

Εκείνη την εποχή, ο Ντομίνγκο είχε εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι σεβόταν την απόφαση των γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά και ότι «λυπόταν πραγματικά για τον πόνο που τους προκάλεσε».

Η Όπερα του Λος Άντζελες, στη δική της έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δέκα κατηγορίες σε βάρος του Ντομίνγκο ήταν «αξιόπιστες».

Καμία από τις υποθέσεις δεν έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, στη συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα El Mundo, είπε ότι ποτέ δεν παρενόχλησε κανέναν και ότι αισθάνεται πως τον καταδίκασαν στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, επειδή δεν μίλησε ανοιχτά. «Το βασικό λάθος που έκανα ήταν ότι παρέμεινα σιωπηλός για τόσο πολύ καιρό», είπε στις γραπτές απαντήσεις του προς την ισπανική εφημερίδα. «Δεν μου αρέσουν οι διενέξεις. Γι’ αυτό έκανα στην άκρη και δεν είπα την άποψή μου, ενώ παρακολουθούσα πώς, σε μια στιγμή, διαγράφηκαν χρόνια δουλειάς και προσπαθειών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντομίνγκο, η έρευνα της AGMA ήταν μεροληπτική και δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα γεγονότα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Φιέστα στην Κόκκινη Πλατεία ανήμερα της 10ης επετείου από την προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να παρακολουθήσει πατριωτική συναυλία εορτασμού της 10ης επετείου της προσάρτηση...

Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη», ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι η ιδέα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης εντός του ουκρανικού εδάφους είναι ξεκάθαρη...

Φόρτωση άρθρων...