Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Tesla: Γιατί ο Μασκ «ξεπουλάει» μετοχές

Αυτοκίνητο

Μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7  δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε τις προηγούμενες ημέρες ο Ίλον Μασκ (Elon Musk).

Αυτό αποκαλύφθηκε από έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Tesla πούλησε από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Την ίδια ώρα, ο Ίλον Μασκ βρίσκεται σε νομική αντιπαράθεση γύρω από την εξαγορά του Twitter.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Μάσκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Ο Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πριν σπάσει μονομερώς τη συμφωνία στις αρχές Ιουλίου.

Ο Ίλον Μασκ εκτιμά πως το Twitter είπε ψέματα όσον αφορά την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των spam στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο επιχειρηματίας είχε ήδη πουλήσει μετοχές του ομίλου του ύψους περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...