Κυριακή
28 Απριλίου 2024

«Θα τους βγάλουμε όλους» - Ο διάλογος του Μπάιντεν με τη Νάταλι και τη μητέρα της (Βίντεο)

Πλανήτης

Βίντεο με τον διάλογο που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την Τζούντι και τη Νάταλι Ραανάν μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο γυναίκες – μητέρα και κόρη- απελευθερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από μεσολάβηση του Κατάρ.

Ο Τζο Μπάιντεν ακούγεται αρχικά να λέει στη Τζούντιτ Ραανάν: «Χαίρομαι που είσαι πίσω, χαίρομαι που έχεις απελευθερωθεί».

Στη συνέχεια χαιρετά την κόρη της, Νάταλι, η οποία λέει στον πρόεδρο των ΗΠΑ «Θέλω να πω ευχαριστώ για τις υπηρεσίες προς το Ισραήλ».

Ο Μπάιντεν απαντά: «Αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε και σας βγάλαμε. Εργαζόμασταν πάνω σε αυτό εδώ και πολύ καιρό».

Προσθέτει ότι «Θεού θέλοντος, θα τους απελευθερώσουμε όλους» και καταλήγει λέγοντας ότι «εύχομαι και οι δυο σας όχι μόνο να αισθάνεστε καλά, αλλά να είστε και καλά στην υγεία σας».

Αφού τον διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά, ο πρόεδρος απαντά «Να σας έχει ο Θεός καλά».

Ο Λευκός Οίκος σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος μόλις ολοκλήρωσε μια συνομιλία με τις δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες σήμερα και βρίσκονταν υπό την ομηρεία της Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Ανέφερε ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς ανακάμπτουν από αυτή τη φοβερή δοκιμασία».
 

Οι δύο Αμερικανίδες ταξίδεψαν από το Σικάγο στο νότιο Ισραήλ.

«Σήμερα, δύο Αμερικανοί πολίτες που η Χαμάς κρατούσε όμηρους από τότε που πραγματοποίησε τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου αφέθηκαν ελεύθεροι. Τώρα βρίσκονται με ασφάλεια στα χέρια των ισραηλινών αρχών στο Ισραήλ και μια ομάδα από την πρεσβεία των ΗΠΑ θα συναντηθεί μαζί τους σύντομα», έγραψε στο X ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στο μεταξύ η Χαμάς ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με «διαμεσολαβητές» για να απελευθερωθούν οι «άμαχοι» όμηροι που απήχθησαν κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και σήμερα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων, μητέρας και κόρης, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να εφαρμόσει την απόφαση του κινήματος να κλείσει τον φάκελο των πολιτών (ομήρων), όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Οι δύο γυναίκες είναι οι πρώτοι όμηροι που απελευθερώνονται από τη Χαμάς.

Από την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε «πανευτυχής» για την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων. «Οι συμπατριώτισσες μας βίωσαν μια τρομερή δοκιμασία τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πανευτυχής που σύντομα θα επανενωθούν με την οικογένειά τους» ανέφερε, ευχαριστώντας το Κατάρ και το Ισραήλ για τη συνεργασία τους. Υποσχέθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί όμηροι.
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...