Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στη Χειμάρρα: Μπροστά με 1,46% ο Μπελέρης - Προβλήματα στην καταμέτρηση

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι δημοτικές Εκλογές στη Χειμάρρα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο ομογενής Φρέντι  Μπελέρης βρίσκεται μπροστά με 1,46%. 
Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας σε εκλογικό τμήμα στη  Χειμάρρα. Λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.
Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, ωστόσο, ο συνδυασμός του δείχνει έτοιμος για την επικράτηση στη Χειμάρρα.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έχει κάνει την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και αναμένεται να προσπεράσει όσο προχωρά η ενσωμάτωση. Έως τις 10:20, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Μπελέρης διατηρεί βραχεία κεφαλή (50,73%), έναντι 49,27% του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο. Η διαφορά υπολογίζεται στις 71 ψήφους υπέρ του ομογενή υποψηφίου, ωστόσο δεν έχουν καταμετρηθεί ψηφοδέλτια από κάλπες που αναμένεται να αυξήσουν το ποσοστό του Φρέντι Μπελέρη.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας σε εκλογικό τμήμα στη  Χειμάρρα

«Τα κουτιά με τις ψήφους που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα,  ανήκουν παραδοσιακά στον κύριο Μπελέρη», επισήμανε ο πρόεδρος Ομονοίας. «Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία», τόνισε.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας σε εκλογικό τμήμα στη  Χειμάρρα

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. Ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...