Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τι είπε ο Βασιλιάς Κάρολος στην πρώτη του ομιλία στους Βρετανούς βουλευτές

Πλανήτης

Την πρώτη του ομιλία προς τα μέλη της βουλής των Κοινοτήτων και της Bουλής των Λόρδων ως Βασιλιάς της Βρετανίας απηύθυνε ο Κάρολος μετά και την επίσημη ανακήρυξή του στο αξίωμά του το Σάββατο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ δήλωσε «βαθιά ευγνώμων» για όσα άκουσε από τους Βρετανούς βουλευτές μετά τον θάνατο της μητέρας του ο οποίος αποκάλυψε τι σήμαινε για όλους η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Όπως είχε πει ο Σαίξπηρ για την πρώτη Bασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ένα μοντέλο για όλους τους εν ζωή πρίγκιπες», είπε ο Βασιλιάς της Βρετανίας.

Ο Κάρολος πρόσθεσε ότι η μητέρα του ήταν «ένα παράδειγμα καθήκοντος χωρίς υστεροβουλία» για τα χρόνια που βασίλεψε ως μονάρχης.

«Στέκομαι εδώ μπροστά σας σήμερα και δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλει και που μας θυμίζει τις ζωντανές κοινοβουλευτιικές παραδόσεις στις οποίες τα μέλη και των δύο σωμάτων έχετε αφιερωθεί με την προσωπική σας δέσμευση» είπε ακόμα ο βασιλιάς Κάρολος και πρόσθεσε:

«Το Κοινοβούλιο είναι το ζωντανό όργανο της Δημοκρατίας μας και μας θυμίζει τους προηγούμενους κατόχους του αξιωμάτος το οποίο τώρα εγώ κλήθηκα να αναλάβω».

Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί από μέλη και των δύο σωμάτων που από τη μια αποχαιρέτησαν και τίμησαν με τις ομιλίες τους τη βασίλισσα Ελισάβετ και από την άλλη εξέφρασαν την τιμή τους προς τον νέο βασιλιά.

Παρόντες στο Γουεστμίνστερ Χολ όπου διεξάγεται η τελετή είναι και η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, αλλά και ο ηγέτης της Aντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ.

Στο πλευρά του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ βρισκόταν η βασιλική σύζυγος, Καμίλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...