Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Λονδίνο: Την Πρωτοχρονιά η αποκάλυψη του ανανεωμένου Big Ben

Πλανήτης

Την Πρωτοχρονιά θα αποκαλυφθεί το ανανεωμένο Big Ben στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, θα φανούν μέσα από ένα σεντόνι την πρώτη του νέου έτους χρόνο, προκειμένου να χτυπήσει την Πρωτοχρονιά για χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους του Λονδίνου και εκατομμύρια ακόμη που παρακολουθούν στην τηλεόραση.

Ο πύργος του ρολογιού ήταν κρυμμένος για τρεισήμισι χρόνια, ενώ εκατοντάδες τεχνίτες επισκεύασαν την τοιχοποιία, αντικατέστησαν τη μεταλλοτεχνία, το ξαναέβαψαν και το επιχρύσωσαν στη μεγαλύτερη αναπαλαίωση από τότε που χτίστηκε το 1859.

Ο Nick Sturge, διευθυντής έργου για τα ειδικά έργα του Sir Robert McAlpine, είπε ότι η αφαίρεση των ικριωμάτων ήταν ένα «τεράστιο ορόσημο» στο έργο των 79,7 εκατομμυρίων λιρών (107 εκατομμύρια δολάρια). 

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν μεγάλη διαφορά· θα αρχίσουν να παίρνουν πίσω τον πύργο τους. Οι κορυφές θα είναι πλήρως ορατές μαζί με τις τέσσερις όψεις του ρολογιού», ανέφερε ο διευθυντής του έργου.

Το Big Ben, το μεγαλύτερο και πιο ακριβές ρολόι τεσσάρων όψεων όταν κατασκευάστηκε, είναι σύμβολο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του Λονδίνου και της Βρετανίας σε όλο τον κόσμο, καθώς και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης.

Η αποκατάσταση περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των πλαισίων στις όψεις του ρολογιού χρησιμοποιώντας και φυσητό γυαλί, είπε ο Sturge. 

Οι δείκτες, οι αριθμοί και άλλες λεπτομέρειες των καντράν έχουν βαφτεί ξανά έντονο μπλε αντί για το μαύρο που ήταν γνωστό από καιρό στους Λονδρέζους.

Ο Sturge είπε ότι μια πρώιμη ακουαρέλα έδειξε ένα μπλε χρώμα, το οποίο επιβεβαιώθηκε από την ανάλυση βαφής που ανακάλυψε ότι το πρώτο παλτό ήταν το μπλε της Πρωσίας.
«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όταν στέκεσαι στο δρόμο είναι ένα πολύ ωραίο νεύμα στο παρελθόν», πρόσθεσε ο Sturge.

Το έμβλημα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξαναβαφτεί στα χρώματα του αρχικού σχεδίου του Charles Barry για τον πύργο, ο οποίος μετονομάστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2012.

Link to website: www.srm.com

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...