Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά προκάλεσε απορία στο διαδίκτυο

Ένα tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά ήταν αρκετό ώστε όλοι να ανοίξουν τα λεξικά τους, ηλεκτρονικά και μη

Πλανήτης

«Φωτιά» έχει πάρει το Google Translate εδώ και μερικές ώρες, καθώς οι σχεδόν 110 εκατ. followers του Έλον Μασκ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ένα αινιγματικό του tweet στα ελληνικά.

Το post αποτελείται από μία μόνο λέξη: «διαλεκτική».

Καθώς δεν συνοδεύεται από κάποια επεξήγηση, το Twitter προσπαθεί να μαντέψει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, βρέθηκε στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι για ένα ολιγοήμερο διάλειμμα από το απαιτητικό πρόγραμμά του.

Mπορεί να αναφερόταν στη διάσημη μέθοδο του Σωκράτη, έτσι όπως αναπτύχθηκε μέσα από τους πλατωνικούς διαλόγους, μέσω της οποίας δύο ή περισσότεροι συνομιλητές έφταναν στην αλήθεια με τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

Κάποιοι εικάζουν ότι το post με τη λέξη «διαλεκτική» αποτελεί μία ακόμα παρέμβασή του στον πόλεμο στην Ουκρανία και μία παραίνεση προς τις δύο πλευρές να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η προηγούμενη προσπάθεια του δισεκατομμυριούχου να δώσει μια λύση στον πόλεμο με μία πρόταση που κατέθεσε μέσω του Twitter, δεν έτυχε θετικής υποδοχής στην Ουκρανία.

Μόλις μερικές ώρες μετά το αινιγματικό tweet του Μασκ, πάντως, αυτό έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 απαντήσεις και πάνω από 3.000 retweets.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Φόρτωση άρθρων...