Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Το Σάντερλαντ γκρεμίζει τη στερλίνα

Πλανήτης

Μπορεί μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας του ινστιτούτου YouGov, που έδειχνε ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, η στερλίνα να κατέγραψε μεγάλη αύξηση έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων, φτάνοντας στο 1,4996 δολάριο (από 1,4976) και καταγράφοντας ρεκόρ για τη φετινή χρονιά, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα έχασε τα κέρδη της.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) η στερλίνα έχασε σχεδόν όλα τα κέρδη που κατέγραψε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, χάνοντας πάνω από ένα σεντ, και υποχωρώντας σε μια ισοτιμία 1:1,4804 έναντι του δολαρίου.

Η υποχώρησή της επιταχύνθηκε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά, αλλά και του Σάντερλαντ που ψήφισε έξοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Μαΐου

Γεγονότα 325: Πραγματοποιείται η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια. 526: Τεράστιος σεισμός σκοτώνει 300.000 ανθρώπους στη Συρία και την Αντιόχεια. 1293: Ο βασιλιάς Σάντ...

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο μετά το βέτο της Προέδρου στο νόμο περί «ξένης επιρροής»

Στην Τυφλίδα διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και βάζουν φωτιά στην σημαία της Ρωσίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Γεωργία με αφορμή τον αποκαλούμενο «ρωσικό νόμο». Χιλι...

Φόρτωση άρθρων...