Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Το βρέφος από τη Συρία που γεννήθηκε στα χαλάσματα υιοθετήθηκε από τους θείους της

Πλανήτης

Στην στοργική αγκαλιά των θείων της βρέθηκε το νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου, στα βορειοδυτικά της Συρίας, μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Το ζευγάρι αποφάσισε να υιοθετήσει το μωράκι που, όταν εντοπίστηκε από τους διασώστες, συνδεόταν ακόμη με την μητέρα της με το ομφάλιο λώρο.

Αν και οι παιδίατροι στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, την αποκαλούσαν «Άγια» (που σημαίνει «θαύμα» στα αραβικά), τελικά οι θείοι της, της έδωσαν το όνομα της αδικαχαμένης μητέρας της, Αφράα.

Όλη η οικογένεια της μικρής Αφράα - οι γονείς και τα τέσσερα αδέρφια της - σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση του σπιτιού τους.

Το βρέφος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Τζιχάν καθώς έφερε τραύματα στην σπονδυλική στήλη.

Η θεία - η αδερφή του πατέρα της και ο θείος της- παρέλαβαν το Σάββατο την ανιψιά τους αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε τεστ DNA.

«Το κοριτσάκι σημαίνει πολλά για εμάς επειδή δεν έχει απομείνει κανείς από την οικογένειά μας. Θα είναι μία ανάμνηση για μένα, για τη θεία της και για όλους τους συγγενείς μας στο χωριό», δήλωσε ο θείος της, ο οποίος στο ένα του χέρι κρατούσε το κοριτσάκι που επέζησε από τον σεισμό και στο άλλο την επίσης νεογέννητη κόρη του.

Τα κορίτσια θα μεγαλώσουν μαζί. Πριν έρθει στην αγκαλιά μας υπήρξαν νομικές διαδικασίες για να επιβεβαιωθεί η συγγένεια, ενώ κάναμε και τεστ DNA», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η είδηση ότι το νεογέννητο με τον ομφάλιο λώρο που ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια στη Συρία και την μητέρα της να κείτεται νεκρή δίπλα της, ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους που έσπευσαν να κάνουν αίτηση για υιοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι διασώστες εντόπισαν το νεογέννητο στα συντρίμμια, με την μητέρα του, Αφράα Αμπού Χαντίγια να βρίσκεται νεκρή δίπλα του.

«Η άτυχη μητέρα πιθανότατα την έφερε στον κόσμο και στη συνέχεια άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες ώρες προτού εντοπίσουν την οικογένεια οι διασώστες», υποστηρίζει ο παιδίατρος που φρόντισε το βρέφος, Χάινι Μααρούφ.

Η μικρή «Aφράα» είναι ένα μόνο από τα αμέτρητα παιδιά που έμειναν ορφανά μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου ισοπεδώνοντας πολλές περιοχές στα σύνορα της ανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Φόρτωση άρθρων...