Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Τουρκία: Δημοσκοπικό «θρίλερ» για Κιλιτσντάρογλου – Ερντογάν

Οριακές αναμένονται να είναι οι προεδρικές Εκλογές στην Τουρκία. Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θρίλερ στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία της 14ης Μαΐου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πραγματοποίησε μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Σμύρνη. Ένα τεράστιο κόκκινο ποτάμι κάλυψε την παραλία της Σμύρνης στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, πέρασε στην αντεπίθεση διοργανώνοντας επίσης τεράστια συγκέντρωση στην Άγκυρα και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ηγέτη της εξακομματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για πόλεμο λάσπης.
Παλμός, πάθος και λαοθάλασσες.

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι στην Τουρκία στη μάχη των εντυπώσεων δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Ένα κόκκινο ποτάμι σχημάτισαν οι οπαδοί του Κιλιτσντάρογλου καλύπτοντας ολόκληρο το λιμάνι της Σμύρνης.

Ο υποψήφιος της εξαμελούς αντιπολίτευσης μίλησε στη Σμύρνη, σε μία πόλη που θα του δώσει σίγουρα νίκη καθώς είναι και το προπύργιο των Κεμαλιστών και δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη μεγαλομανία του Ερντογάν.

«Η υψηλότητα του έχει 16 αεροπλάνα. Με το θέλημα του θεού όταν έρθουμε στην εξουσία θα πουλήσουμε τα 16 αεροπλάνα και θα αγοράσουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη για να σβήνουν τις δασικές πυρκαγιές», ανέφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε και πάλι τον παλιό καλό εαυτό του. Έδειχνε καλοδιάθετος ενώ ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν για εκείνον, όσο ήταν άρρωστος. Έστρεψε αμέσως τα βέλη εναντίον του βασικού του αντιπάλου τον οποίον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να τον κυνηγάει ψήφο- ψήφο.

«Τι έκανες για την Κωνσταντινούπολη εδώ και τέσσερα χρόνια; Τι έκανες για την Άγκυρα; Το ίδιο, όταν βρέχει στη Σμύρνη. Η λασποβροχή σαρώνει τα πάντα. Το ίδιο δεν έκανες και στην Άγκυρα;», σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να εξευμενίσει τις ΗΠΑ, προσδοκώντας τη στήριξη τους ανακοίνωσε τη σύλληψη του διαβόητου αρχηγού της Αλ Κάιντα στη Συρία.

«Οι μυστικές μας υπηρεσίες που παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τον διαβόητο αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Aμπού αλ Κουράσι κατόρθωσαν και τον εξουδετέρωσαν χθες στη Συρία», αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η εκλογική μάχη, όπως όλα δείχνουν θα είναι μάχη στήθος με στήθος, και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί μέχρι τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Φόρτωση άρθρων...