Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Τουρκία: Φήμες για capital controls και πρόωρες Εκλογές

Πλανήτης

Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία είναι ιδιαίτερη δύσκολη και έχουν «φουντώσει» οι φήμες για capital controls και πρόωρες Εκλογές.

Το ενδεχόμενο επιβολής capital controls τέθηκε από τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Τουρκίας σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρέτζεπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών.

Σενάρια για επιβολή capital controls στην Τουρκία και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προβάλλουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κάνει λόγο για προκήρυξη πρόωρων Εκλογών εντός του Ιούλιου, παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον Ερντογάν, καθώς τα πράγματα για την τουρκική οικονομία θα επιδεινωθούν δραστικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο «τραπέζι» της τουρκικής Κυβέρνησης έπεσε και το ενδεχόμενο επιβολής capital controls έτσι ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να διατηρούν στις τράπεζες συνάλλαγμα. Να σημειωθεί ότι το 65% των καταθέσεων στις τράπεζες είναι σε συνάλλαγμα, δηλαδή σε ευρώ ή δολάρια λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης.

Το ενδεχόμενο επιβολής capital controls τέθηκε από τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Τουρκίας σε σύσκεψη υπό τον Ερντογάν με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών.

Ο τραπεζίτης φέρεται να είπε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά αν δεν εφαρμοστούν κλιμακούμενα capital controls με τον υπουργό Οικονομικών να ζητεί προς το παρόν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν και ενδεχομένως να ληφθούν ορισμένα πιο ήπια μέτρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Η επίθεση του Ισραήλ θα είναι στοχευμένη, είναι «σειρά του Ιράν τώρα να φοβάται»

Λιγότερο από 48 ώρες κράτησε το δίλημμα του Ισραήλ με το πολεμικό υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να αποφασίζει ότι ...

Σαν σήμερα - 16 Απριλίου

Γεγονότα 1821: Επαναστατεί η Ύδρα. 1917: Ο Βλαντιμίρ Λένιν επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη από την εξορία. 1919: Ο Μαχάτμα Γκάντι καθιερώνει τη 16η Απριλίου ως ημέρα νηστε...

Φόρτωση άρθρων...