Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τουρκία: Φουντώνουν τα σενάρια για αναβολή των εκλογών μετά τον φονικό σεισμό

Πλανήτης

Πάνω στα συντρίμμια του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, φουντώνουν τα σενάρια ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να μεταθέσει για αργότερα τις εκλογές, ώστε να έχει χρόνο να ανατάξει το κλίμα που είναι σε βάρος του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, υπάρχουν ήδη φήμες για αναβολή των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου και στέλεχος του ΑΚΡ, οι εκλογές θα πρέπει να αναβληθούν γιατί δεν θα υπάρχουν οι εκλογικοί κατάλογοι ενώ παράλληλα είναι μεγάλος και ο αριθμός των πολιτών που εκτοπίστηκαν.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Κατηγορεί τον Ερντογάν ότι φοβάται τις εκλογές αλλά και ότι θα λογοδοτήσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Σύνταγμα της Τουρκίας, αναβολή γίνεται μόνο σε περίπτωση πολέμου. Παράλληλα, δεν έχει καμία δύναμη για το εκλογοδικείο ενώ για να υπάρξει αναβολή των εκλογών θα πρέπει να το αποφασίσει με ευρεία συναίνεση το κοινοβούλιο, που σημαίνει που ουσιαστικά ότι θα πρέπει να πει το «ναι» και η αντιπολίτευση, η οποία δεν το λέει και δίνει μια παράταση στον Ερντογάν μόνο ως τις 18 Ιουνίου που ολοκληρώνεται η τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...