Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τουρκία: Η Aντιπολίτευση προσπαθεί να ενωθεί ξανά για να νικήσει τον Ερντογάν (Video)

Ελάχιστα κράτησε η αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ από τον συνασπισμό των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία καθώς η «λύκαινα» επέστρεψε στον συνασπισμό τη Δευτέρα.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) είναι ο εκλεκτός των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον άνθρωπο που θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη «σκιά» των φονικών σεισμών.

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε κάνει γνωστό πως οι Εκλογές θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για τις εκλογές την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με πιθανότερη ημερομηνία να είναι η 14η Μαΐου.

Ο συνασπισμός της Αντιπολίτευσης, με το επίσημο όνομα «Συμμαχία του Εθνούς», τον οποία απαρτίζουν το CHP, το Καλό Κόμμα (Iyi Parti), το Κόμμα της Ευτυχίας (Saadet Partisi), το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), το Δημοκρατικό Κόμμα (Demokrat Partisi) και το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA).

Η συνάντηση διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες στα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στην Άγκυρα και στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί των έξι κομμάτων δηλαδή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από το CHP, η Μεράλ Ακσενέρ από το Καλό Κόμμα, ο Γκιουλτεκίν Ουϊσάλ από το Δημοκρατικό κόμμα, ο Αλί Μπαμπατζάν από το DEVA, o Τεμέλ Καραμολάογλου από το Κόμμα της Ευτυχίας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, καταλήγοντας στην απόφαση πως ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν και να τον ρίξει από την εξουσία μετά από 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Φόρτωση άρθρων...