Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Τουρκία: Η «Γαλάζια Πατρίδα» στο νέο σχολικό πρόγραμμα

Πλανήτης

Επειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής περιόδου διαβούλευσης, το πρόγραμμα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας που φέρει την ονομασία «ο αιώνας της Τουρκίας» έλαβε την τελική έγκριση και η «Γαλάζια Πατρίδα» αποκτά πια θέση στα σχολικά βιβλία της γείτονος.

Πιο συγκεκριμένα, στο μάθημα της Γεωγραφίας της 9ης τάξης (δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ηλικίες 14 ετών), σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα: «Θα τονίζεται η σημασία των χαρακτηριστικών τοποθεσίας της Τουρκίας. Θα συζητούνται χάρτες που σχετίζονται με τη Γαλάζια Πατρίδα και την Πατρίδα των Αιθέρων. Η αξία του πατριωτισμού θα τονίζεται με τη συμπερίληψη του δικαιολογημένου αγώνα της Τουρκίας ενάντια σε αιτήματα που αγνοούν τα νομικά και γεωγραφικά δικαιώματά της στη Θάλασσα των Νησιών (σ.σ. Αιγαίο) και στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα αναφέρεται η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο».

Εν συνεχεία, στο μάθημα της Γεωγραφίας της 10ης τάξης (δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ηλικίες 15 ετών), σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα: «Θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, και τα δικαιώματά της στα διεθνή ύδατα σήμερα και στο μέλλον. Επίσης, μπορεί να διερευνηθεί το έργο ύδρευσης με την ΤΔΒΚ».

Στα μαθήματα της 10ης και 11ης τάξης, «θα τονίζονται οι ιστορικοί δεσμοί και οι κοινωνικοπολιτισμικές σχέσεις της Τουρκίας με τα τουρκικά κράτη στο Τουρκεστάν και με την ΤΔΒΚ». «Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», όπως αναφέρεται, «μπορούν να πραγματοποιηθούν εικονικά ταξίδια στις χώρες που εμπίπτουν στο πεδίο της καρδιάς και της διάδοσης του τουρκικού πολιτισμού».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νάιτζελ Φάρατζ: Οργισμένες αντιδράσεις μετά τη δήλωση ότι η Δύση «προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν» στην Ουκρανία

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Βρετανίας Reform UK, δήλωσε ότι η διεύρυνση προς ανατολάς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντί...

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ την επίθεση στο αεροπλανοφόρο Eisenhower – «Ψευδής» ο ισχυρισμός των Χούθι

Ο ισχυρισμός των Χούθι ότι επιτέθηκαν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ψευδής, δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters. «Αυτό είναι ψευδές...

Φόρτωση άρθρων...