Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τουρκία: Καίνε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού μετά τις μεγάλες αυξήσεις (Video)

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η κρίση με τις μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς διαδηλωτές καίνε τους λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το δικό του λογαριασμό.

Καθώς πυκνώνουν οι διαδηλώσεις απλών πολιτών και καταστηματαρχών που καίνε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος – από την Άγκυρα μέχρι το Ντιγιάρμπακιρ – ο αρχηγός του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ανακοίνωσε από την προσωπική του ιστοσελίδα ότι δε θα πληρώσει το ρεύμα αν δεν πάρει πίσω ο Ερντογάν τη νέα μεγάλη αύξηση (40%) που επιβλήθηκε από τις αρχές του νέου έτους (συνολικά 75% το τελευταίο 6μηνο).

Με τις τιμές του ηλεκτρικού και βασικών προϊόντων στα ύψη, τον πληθωρισμό να «τρέχει» πάνω από 50%, ο κόσμος είναι σε απόγνωση και η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι οδηγεί τη χώρα και το λαό στο γκρεμό.

Απαντώντας στο «δεν πληρώνω» του Κιλιντσντάρογλου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τον κατηγόρησαν για προβοκάτσια, καθώς με τη δήλωσή του καλεί ουσιαστικά τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Φόρτωση άρθρων...