Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Τουρκία: Με «επίκεντρο» την Ελλάδα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Σε εγρήγορση η Αθήνα

Πλανήτης

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας των συνεχών προκλήσεων από Τούρκους αξιωματούχους καθώς και το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απειλεί τη χώρα μας.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, διεθνοποιώντας το ζήτημα και ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα στην Άγκυρα.

«Ότι είχε να πει η Ελλάδα το είπε στον ΟΗΕ, τόσο για τις κόκκινες γραμμές όσο και τη φιλική της διάθεση προς τον τουρκικό λαό » δήλωσε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού Συμβουλίου.

Η άλλη όχθη, πρόσθεσε, «μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαΪτανάκι όμως έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του διεθνούς δικαίου, την επιφυλακή των ενόπλων δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας.
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Σήμερα, εξάλλου, συνεδριάζει στην Άγκυρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την συμμετοχή της ηγεσίας του τουρκικού στρατού.

Οι, κατά το τουρκικό αφήγημα, ελληνικές… προκλήσεις και η «στρατιωτικοποίηση» των νησιών πρόκειται να τεθούν επί τάπητος, όπως και οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης εκτιμάται πως θα είναι οι κινήσεις της Ελλάδας που «αυξάνουν την ένταση» – όπως προκλητικά αναφέρει η Άγκυρα –  με τον Τούρκο πρόεδρο να αναμένεται πως θα προχωρήσει σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

Φόρτωση άρθρων...