Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τουρκία: Πλημμύρες «σάρωσαν» σεισμόπληκτες περιοχές - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Πλανήτης

Τραγικές στιγμές ζουν κάτοικοι περιοχών στην Τουρκία που επλήγησαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών που προκάλεσαν πλημμύρες αλλά και τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 ετών.

Οι περιοχές που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Σανλιούρφα, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, και η Αντιγιαμάν όπου μετράει έναν νεκρό από τις πλημμύρες. Όπως έγινε γνωστό οι τέσσερις νεκροί στη Σανλιούρφα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε.

Άλλοι πέντε από τους νεκρούς εντοπίστηκαν σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Ταντογκάν. Σύμφωνα με τη Yeni Safak πρόκειται για πέντε Σύρους που ανασύρθηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Παράλληλα, αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από έναν καταυλισμό στη Σανλιούρφα που είχε πλημμυρίσει, όπου οι σεισμόπληκτοι ζούσα σε σκηνές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ασθενείς που απομακρύνθηκαν επίσης από ένα νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...