Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση της Τουρκίας για θαλάσσια νάρκη ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία, καθώς ένα αντικείμενο «που επιπλέει και μοιάζει με νάρκη» εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας, βόρεια της Κωνσταντινούπολης.

Οι τουρκικές Αρχές προειδοποίησαν τα σκάφη να κρατούν αποστάσεις καθώς μια ομάδα δυτών ελέγχει ένα «αντικείμενο που μοιάζει με θαλάσσια νάρκη» το οποίο βρέθηκε να επιπλέει βόρεια της Κωνσταντινούπολης κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Πριν από μερικές ημέρες η Ρωσία είχε προειδοποιήσει ότι πολλές νάρκες έχουν απομακρυνθεί από ουκρανικά λιμάνια.
«Η ομάδα ασφάλισε το αντικείμενο και ξεκίνησε να το απενεργοποιεί», ανακοίνωσε μέσω Twitter το υπουργείο Άμυνας.
Ψαράδες εντόπισαν για πρώτη φορά το αντικείμενο κοντά σε μια αποβάθρα στο άνω τμήμα του στενού του Βοσπόρου και το ανέφεραν στην ακτοφυλακή, όπως είπε στο Reuters η γενική διεύθυνση παράκτιας ασφάλειας.

Ένας εκπρόσωπος της διεύθυνσης επιβεβαίωσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» σύμφωνα με το οποίο οι Αρχές προειδοποίησαν τα σκάφη ότι το αντικείμενο φέρεται να «έχει σχήμα μπάλας με προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα» και ότι είναι «πιθανό να πρόκειται για νάρκη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Φόρτωση άρθρων...