Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τουρκία: Στη φυλακή για κατασκοπεία ο Έλληνας Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα

Πλανήτης

Σε δωδεκαετή ποινή φυλάκισης για κατασκοπεία καταδίκασε η Δικαιοσύνη της Τουρκίας τον Έλληνα υπήκοο συριακής καταγωγής, Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα.

Ο Αμπάρα συνελήφθη στα τέλη Μαΐου, όταν είχε μεταβεί Γκαζιαντέπ, για να παρακολουθήσει μια έκθεση χαλιών. 

Ο 67χρονος αν και αρχικά διέθετε εργοστάσιο μαρμάρων στην Καβάλα και λατομεία στη Θάσο, τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία. Για 38 ημέρες η οικογένειά του είχε χάσει τα ίχνη του, μέχρι έμαθαν ότι ο Αμπάρα κατηγορείται για κατασκοπεία.

Όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση του 67χρονου, η οποία είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, η Πρεσβεία είχε επανειλημμένα θέσει το ζήτημα στις τουρκικές Αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση. 

Η μοναδική απάντηση, που δόθηκε ήταν πως ο Αμπάρα, «συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών». 

Ο Αμπάρα έχει δηλώσει ότι είχε επαφή με δυο Έλληνες αστυνομικούς όταν πήγαινε να επισκεφθεί στη Ράκα της Συρίας τη σύζυγό του, την περίοδο 2014-2017.

Στον 67χρονο Έλληνα, με καταγωγή από τη Συρία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών και τριών μηνών. Ο 67χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί κατασκοπείας. 

Η Αθήνα εκτιμά ότι η καταδίκη του Αμπάρα περισσότερο έχει ως αποδέκτη τις ΗΠΑ, εξαιτίας της αμερικανικής απόφασης για τα F-16 και λιγότερο για την Ελλάδα, σύμφωνα πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Φόρτωση άρθρων...