Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στην Προύσα - Ένας νεκρός

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην Προύσα στην Τουρκία. Ένας δεσμοφύλακας έχασε τη ζωή από έκρηξη που έπληξε λεωφορείο σήμερα στη βορειοδυτική τουρκική επαρχία της Προύσας. 

Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνήτης Γιακούπ Τζανμπολάτ, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύεται πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Δεν είναι σαφές ποιος πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση, δήλωσε ο Γιακούπ Τζανμπολάτ προσθέτοντας ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα σε ηλεκτρικό στύλο και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό τη στιγμή που διερχόταν το λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό φυλακών.

Ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά από την έκρηξη ενώ δύο ή τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν, αλλά πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

«Όλες οι μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας εργάζονται για το ζήτημα απ' όλες τις πλευρές. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ζήτημα και να συλλάβουμε τους δράστες το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο Γιακούπ Τζανμπολάτ, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών θα μεταβούν στην Προύσα.

Αν και οι επιθέσεις έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παρόμοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν από κούρδους, αριστερούς και ισλαμιστές μαχητές.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα σε ηλεκτρικό στύλο και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό τη στιγμή που διερχόταν λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό φυλακών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Φόρτωση άρθρων...