Πέμπτη
02 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στην Προύσα - Ένας νεκρός

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην Προύσα στην Τουρκία. Ένας δεσμοφύλακας έχασε τη ζωή από έκρηξη που έπληξε λεωφορείο σήμερα στη βορειοδυτική τουρκική επαρχία της Προύσας. 

Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνήτης Γιακούπ Τζανμπολάτ, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύεται πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Δεν είναι σαφές ποιος πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση, δήλωσε ο Γιακούπ Τζανμπολάτ προσθέτοντας ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα σε ηλεκτρικό στύλο και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό τη στιγμή που διερχόταν το λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό φυλακών.

Ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά από την έκρηξη ενώ δύο ή τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν, αλλά πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

«Όλες οι μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας εργάζονται για το ζήτημα απ' όλες τις πλευρές. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ζήτημα και να συλλάβουμε τους δράστες το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο Γιακούπ Τζανμπολάτ, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών θα μεταβούν στην Προύσα.

Αν και οι επιθέσεις έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παρόμοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν από κούρδους, αριστερούς και ισλαμιστές μαχητές.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα σε ηλεκτρικό στύλο και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό τη στιγμή που διερχόταν λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό φυλακών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πράσινος κομήτης πλησιάζει απόψε τη γη μετά από την εποχή των παγετώνων – Ορατό το φαινόμενο

Τα μάτια στον ουρανό πρέπει να στρέψουν απόψε όσοι ενδιαφέρονται να δουν για μοναδική φορά στη ζωή τους ένα σπάνιο θέαμα. Ένας «εξωτικός» πράσινος κομήτης, ο C/2022 E3 (ZTF), ο οπο...

Τουρκία: «Alert» από ΗΠΑ και Ε.Ε. για τον κίνδυνο επιθέσεων στις πρεσβείες τους σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ενδεχόμενο επιθέσεων στις πρεσβείες τους στην Τουρκία. Το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνε...

Φόρτωση άρθρων...