Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Τούρκος ΥΠΕΞ: «Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα»

Στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε κατά την έναρξη της συνόδου το καλό κλίμα που βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα αυτό το διάστημα: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα. Περιμένουμε από την Ελλάδα την ίδια ειλικρίνεια που περιμένουμε και στο Αιγαίο».

Ο Χακάν Φιντάν επισήμανε σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Η διαδικασία πρέπει να αναζωογονηθεί με την πλήρη ένταξη».

Φιντάν για Κυπριακό: «Κατοχύρωση της κυρίαρχης ισότητας των Τουρκοκυπρίων»

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας για το Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Η κατοχύρωση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων είναι η βασική μας πολιτική».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των δηλώσεων Πόθεν Έσχες

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κα...

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη ανάμεσα στους 500 καλεσμένους στο δείπνο του Μακρόν (Photos)

Δείπνο προς τιμήν προσωπικοτήτων και ηγετών απ’ όλο τον πλανήτη παραθέτουν απόψε ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου στο Παρίσι. Στο δείπνο παρακά...

Φόρτωση άρθρων...