Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τούρκος ΥΠΕΞ: «Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα»

Στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε κατά την έναρξη της συνόδου το καλό κλίμα που βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα αυτό το διάστημα: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα. Περιμένουμε από την Ελλάδα την ίδια ειλικρίνεια που περιμένουμε και στο Αιγαίο».

Ο Χακάν Φιντάν επισήμανε σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Η διαδικασία πρέπει να αναζωογονηθεί με την πλήρη ένταξη».

Φιντάν για Κυπριακό: «Κατοχύρωση της κυρίαρχης ισότητας των Τουρκοκυπρίων»

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας για το Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Η κατοχύρωση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων είναι η βασική μας πολιτική».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταγράφει χωρίς διερεύνηση καταγγελίες ΜΚΟ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών ...

Φόρτωση άρθρων...