Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τραμπ: Παραμένει η κατηγορία για εκβιασμό - Απορρίφθηκαν ορισμένες από τις κατηγορίες

Πλανήτης

Ο δικαστής που επιβλέπει τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια απέρριψε σήμερα ορισμένες από τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στον ίδιο και σε ορισμένους από τους συγκατηγορουμένους του.

Απορρίπτοντας συνολικά έξι κατηγορίες, ο δικαστής της κομητείας Φούλτον, Σκοτ Μακάφι, ανέφερε ότι ο ισχυρισμός των εισαγγελέων ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να εξαναγκάσουν αξιωματούχους να παραβούν τον όρκο τους δεν ήταν αρκετά λεπτομερής.

Οι τρεις από τις κατηγορίες βάραιναν τον πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Η βασική κατηγορία του εκβιασμού, που έχει απαγγελθεί στον Αμερικανό πολιτικό και επιχειρηματία και όλους τους συγκατηγορουμένους του, παραμένει σε ισχύ.

Ο Μακάφι πρόκειται να εκδώσει σύντομα μια πολυαναμενόμενη απόφαση για το αν η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, η Φάνι Γουίλις, θα πρέπει να εξαιρεθεί λόγω του ερωτικού δεσμού που διατηρούσε με έναν δικηγόρο τον οποίο προσέλαβε για να αναλάβει τη διαδικασία της δίωξης των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...