Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Τσαβούσογλου για F-35: «Εμείς τώρα φτιάχνουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος»

«Εμείς τώρα φτιάχνουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το αν θα επιστρέψει η Τουρκία στο πρόγραμμα για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, είπε σε συνέντευξή του στο HaberTurk: «Δεν λέμε να επιστρέψουμε στα F-35 αυτή τη στιγμή, λέμε “δώστε τα χρήματά μας», επειδή φτιάχνουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό αεροσκάφος. 
Θα θέλαμε να διορθώσουμε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και έχουμε δημιουργήσει τα απαραίτητα συστήματα γι' αυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε άδικο για τίποτα σχετικά με τις ΗΠΑ. Η FETO είναι στην Αμερική, η Αμερική υποστηρίζει το PKK».

«Από το πρόγραμμα των F-35 δεν βγήκαμε μόνοι μας. Οι ΗΠΑ έβαλαν σε εφαρμογή τις κυρώσεις CAATSA λόγω των S-400. Kαι για το θέμα των S-400 οι ΗΠΑ μάς εἰπαν "δώστε σε μας τον έλεγχο του συστήματος το έχουμε εμείς… Να τους εξετάσουμε". Μας πρότειναν να τους δώσουμε αλλού. Μας πρότειναν πράγματα που αφορούν τη κυριαρχία μας. Δεν τα δεχτήκαμε», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

«Μάς πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία. Δεν το δεχθήκαμε. Τους είπαμε πως τους πήραμε για μας», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...