Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τσαβούσογλου: «Νόμιμη η απαίτηση της Ρωσίας για τερματισμό κυρώσεων, ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγή σιτηρών»

Νόμιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την απαίτηση των Ρώσων για τερματισμό των κυρώσεων προκειμένου να βοηθηθεί η διαδικασία εξαγωγής σιτηρών στην παγκόσμια αγορά.

«Εάν πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για τα ουκρανικά σιτηρά στις διεθνείς αγορές, θεωρούμε ότι είναι νόμιμη η απαίτηση της Ρωσίας για απομάκρυνση των εμποδίων στο δρόμο των ρωσικών εξαγωγών», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στην Άγκυρα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας τόνισε ότι εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη για την αποναρκοθέτηση στα λιμάνια της περιοχής, τότε το ζήτημα σχετικά με τα φορτία σιτηρών θα επιλυθεί.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεσμεύθηκε ότι, σε τέτοια περίπτωση, η Ρωσία δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να προωθήσει τα στρατιωτικά της σχέδια στην περιοχή.

Ακόμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα πρέπει να επαναληφθούν προτού υπάρξει οποιαδήποτε πιθανότητα να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...